Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου για την κοινότητα Βαρικού

Στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών ο Πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με τα προβλήματα με την συγκοινωνιακή σύνδεση της κοινότητας Βαρικού του δήμου Αμυνταίου, έλαβε απάντηση, στην οποία αναφέρεται ότι, για την διοικητική μεταφορά του Βαρικού στο Δήμο Εορδαίας, απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος κατόπιν πρότασης του υπουργού εσωτερικών, για την οποία απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ενδιαφερομένης κοινότητας και του δήμου στον οποίο ανήκει η εν λόγω κοινότητα.

Στην ερώτηση του κ. Βελόπουλου, που βασίστηκε σε επιστολή που έλαβε από κατοίκους της κοινότητας, επισημαίνεται πως το χωριό ανήκει διοικητικά στο Δήμο Αμυνταίου, ωστόσο είναι πιο κοντά στην Πτολεμαΐδα και όλες οι δραστηριότητες των κατοίκων εξυπηρετούνται στην Πτολεμαΐδα, ωστόσο η μόνη σύνδεση με τη συγκοινωνία, είναι τα μαθητικά δρομολόγια.

Ο κ. Βελόπουλος έθεσε ερώτημα για την πιθανή μεταφορά του Βαρικού στο Δήμο Εορδαίας, από το Δήμο Αμυνταίου που ανήκει σήμερα, ώστε να εξυπηρετείται από τα δρομολόγια της Πτολεμαΐδας.

Δείτε την ερώτηση:

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΙΚΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ

Δείτε την απάντηση:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΙΚΟΥ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ