Επιστολή Αγροτικών συλλόγων για το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Λιβανό με θέμα “Πρόβλημα με την είσοδο των εργατών στο πρωτογενή τομέα από όμορες τρίτες χώρες” απέστειλαν εκπρόσωποι Συνεταιριστικών και Αγροτικών Συλλογικών Φορέων Π.Ε Καστοριάς & Π.Ε Φλώρινας.

Στην επιστολή τους αναφέρουν την αναγκαιότητα επιλυσης του προβλήματος με την είσοδο των εργατών στο πρωτογενή τομέα από όμορες τρίτες χώρες.

Επισημαινουν ακόμα πως “Παρόλο που είναι ξεκάθαρο το νομοθετικό πλαίσιο για την είσοδο των εργατών στον πρωτογενή τομέα και καλύπτει τα θέματα υγειονομικής ασφάλειας η είσοδος αυτών στην περιοχή μας είναι ουσιαστικά αδύνατη λόγω της μη λειτουργίας του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής που υπάρχει στην περιοχή μας.

Η όδευση των εργατών προς τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς ο οποίος λειτουργεί, είναι αδύνατη και λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης που υπάρχει από την περιοχή μας αλλά και εξαιτίας του μεγάλου χρόνου αναμονής που υπάρχει εκεί λόγω φόρτου εργασίας.

Κατόπιν του σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει λόγω έλλειψης εργατών στον πρωτογενή τομέα και της ασφυκτικής πίεσης του χρόνου που υπάρχει για την διεκπεραίωση των εποχικών εργασιών οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει και κάποιες από αυτές θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί ‘’ΧΘΕΣ’’ , παρακαλούμε ένα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για το άνοιγμα εισόδου του συνοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής για τους εργάτες πρωτογενή τομέα διότι η ΜΗ διευθέτηση αυτού του προβλήματος θα επιφέρει οδυνηρές οικονομικές συνέπειες στις εκμεταλλεύσεις του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος