Έκλεισε από χθες η τηλεθέρμανση Αμυνταίου με βιομάζα

Έκλεισε χθες το απόγευμα η τηλεθέρμανση Αμυνταίου με βιομάζα που λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος μετά την παύση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου πέρυσι τον Μάιο. Οι μονάδες μικτής καύσης βιομάζας, οι οποίες θα υποκαταστήσουν πλήρως την απαιτούμενη θερμική ισχύ, που χάθηκε μετά την απόσυρση των μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης του Δήμου Αμυνταίου. Το νέο εργοστάσιο τηλεθέρμανσης κατασκευάστηκε από την ΗΛΕΚΤΩΡ για λογαριασμό του Δήμου και αποτελείται από 2 μονάδες ισχύος 15 MWh έκαστη, και με τη μικτή καύση βιομάζας και λιγνίτη θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες τηλεθέρμανσης της πόλης και των οικισμών του Αμυνταίου.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Διευθυντής της ΔΕΤΕΠΑ, Ιορδάνης Μπάντης, “η τηλεθέρμανση λειτούργησε χωρίς προβλήματα όλους αυτούς τους μήνες παρέχοντας θέρμανση στους κατοίκους της κοινότητας Αμυνταίου, Φιλώτα και Λεβαίας ακόμα και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην περιοχή του Αμυνταίου που έφτασε και τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Το πρωτοποριακό αυτό έργο ήταν ένας σχεδιασμός από την δημοτική αρχή, από το 2015 και μετά, όταν είχε αποφασιστεί το οριστικό κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου, γεγονός που παρότρυνε τον Δήμο να κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες προκειμένου να είναι καθόλα έτοιμος για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης με βιομάζα έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε μία μέρα θέρμανσης των κατοίκων των τριών αυτών περιοχών με την παύση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου. Επισήμανε ακόμα πως “με το με το μηχάνημα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Αμυνταίου για το σπάσιμο της βιομάζας θα είναι οικονομικότερος ο τρόπος θέρμανσης των κατοίκων των τριών αυτών περιοχών με τη βιομάζα έως ότου συνδεθεί τηλεθέρμανση με τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδα 5”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος