Δ. Μακεδονία – Κ. Μητσοτάκης: Προσωπική μου δέσμευση η κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινας – Πτολεμαΐδας

«Προσωπική μου δέσμευση να λύσω το θέμα της προσβασιμότητας στη Φλώρινα με την κατασκευή του Κάθετου Άξονα Φλώρινας-Πτολεμαίδας. Μέχρι τα τέλη του 2024 να υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το πώς μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε αυτό το έργο και ποια θα είναι και η σωστή του κοστολόγηση διότι δεν θέλω να αισθάνεται κανείς ότι μπορεί να βρίσκετε απομονωμένος ο οποίος ζει σε μία όμορφη, πλην απομακρυσμένη, περιοχή ότι δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίας που έχει κάποιος που ζει σε μία μεγάλη πόλη. Χρειάζεται υποδομές χρειάζεται προσβασιμότητα και χρειάζεται τεχνολογία» τόνισε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας τους στη Φλώρινα στο πλαίσιο περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία ενόψει και των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Το φυσικό αέριο έρχεται στη φλώρινα και θα είναι μία πολύ σημαντική προσθήκη ώστε να μειωθεί το κόστος θέρμανσης για μία πόλη στην οποία κάνει πολύ κρύο το χειμώνα», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο κέντρο της πόλης.

Αναφερόμενος στην μετά λιγνίτη εποχή στην Δυτική Μακεδονίας, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «ξέρουμε επίσης πώς να στηρίξουμε την περιοχή και έχουμε δουλειά ακόμα. Έχουμε  να προχωρήσουμε στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, αυτό το οποίο αποκαλούμε δίκαιη μετάβαση. Έχουμε διαθέσει σημαντικούς πόρους και γίνονται  ταυτόχρονα και πολλά πράγματα . Δείτε τι γίνεται στην οινοποιητική ζώνη του Αμυνταίου που τα κρασιά πια είναι η καλύτερη πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό. Μiα περιοχή η οποία έχει απαράμιλλη φυσική πολιτιστική ομορφιά και μεγάλη ιστορία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος