Δυτική Μακεδονία : Διήμερη επιμορφωτική δράση για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Ελληνικά στην Αλβανία

Διήμερη επιμορφωτική δράση για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την Ελληνική γλώσσα στα μειονοτικά σχολεία και στα δίγλωσσα σχολεία ΟΜΗΡΟΣ της Κορυτσάς, της Χιμάρας και άλλων σχολικών μονάδων της Αλβανίας, διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) (www.uowm.gr) σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου και το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο στην Κορυτσά.

Τη διαδικτυακή επιμορφωτική διημερίδα «Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σε Δίγλωσσα Περιβάλλοντα: Πρακτικές ανάπτυξης γλωσσικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων» που πραγματοποιήθηκε στις 20 & 21 Μαΐου χαιρέτισαν ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Γεώργιος Ιορδανίδης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κ. Μαγδαληνή Νικολάου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτριος Σαχαρίδης ενώ σύντομες τοποθετήσεις έγιναν από τη Δ/ντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του ΠΔΜ, Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Αναπληρωτή Καθηγητή Παναγιώτης Μπάρκας και από την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο Κορυτσάς κ. Λευκωθέα Κάτσενου.

Στο συγκεκριμένο διήμερο, το οποίο αποτελεί ένα αφιέρωμα στους εκπαιδευτικούς της ελληνικής γλώσσας που διδάσκουν σε Δίγλωσσα/Διαπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Πλαίσια στην Αλβανία, παρουσιάστηκαν σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές, οι οποίες σχετίζονται με την ανάπτυξη των γλωσσικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων. Παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τους ομιλητές/τριες: Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, Δρ. Κων/να Ηλιοπούλου, Δρ. Ιωάννα Καϊάφα μεταδιδακτορική ερευνήτρια και μέλος του έκτακτου διδακτικού προσωπικού του ΠΔΜ, κ. Λευκωθέα Κάτσενου, Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γ.Π. Κορυτσάς, Δρ. Ευμορφία Κηπουροπούλου, Δρ. Ελένη Κοροσίδου, μέλος του έκτακτου διδακτικού προσωπικού του ΠΔΜ, Δρ. Ιφιγένεια Κωφού, Δρ. Ιωάννη Μπουνόβα μέλος του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού του ΠΔΜ, κ. Μιρέλα Κώτσια, και Κων/να Ξέρα, διδάσκουσες στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος