Δόμνα Μιχαηλίδου: “Δίδεται το επίδομα γέννησης παιδιού μέχρι τέλη Ιανουαρίου-Αυξάνονται τα Voucher για τους Βρεφονηπιακούς”

Στην πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ Κάθε τελευταία εργάσιμη του μήνα καθώς και στο επίδομα γέννησης παιδιού της τάξεως των 2000 € αναφέρθηκε από την Φλώρινα η Υφυπουργός εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην περιοχή. Όπως είπε η κα. Μιχαηλίδου η πρώτη δόση θα δοθεί μέχρι τέλη Ιανουαρίου και η δεύτερη μετά από 6 μήνες. Πρόσθεσε δε ότι η ιδιομορφία του νέου νόμου είναι ότι για να λάβουν τα επιδόματα οι γονείς θα πρέπει να εντάσσονται τα παιδιά στις σχολικές μονάδες να εκπαιδεύονται ώστε να αντιμετωπιστεί και ο κοινωνικός αποκλεισμό αλλά και τη καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην περαιτέρω ανάπτυξη των προγραμμάτων Voucher για τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς έτσι ώστε και περισσότερα παιδιά να εκπαιδεύονται και περισσότερες γυναίκες να μπορούν να βγουν στην αγορά εργασίας.Στο πλαίσιο της περιοδείας της στην περιοχή επισκέφθηκε το κέντρο παιδικής μέριμνας Φλώρινας που σήμερα φιλοξενεί 22 παιδιά όπου συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους για τις προοπτικές αναβάθμισης του κέντρου  έτσι ώστε τα παιδιά να ενταχθούν σε ένα καλύτερο σύστημα και περιβάλλον, να υπάρξει ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, να προσληφθεί προσωπικό και να διατεθούν περισσότερα κονδύλια για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου. Κλείνοντας η κα. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στην αναδοχή παιδιών που φιλοξενούνται σε τέτοια κέντρα έτσι ώστε να μεγαλώνουν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον έως ότου μπορούν να γυρίσουν στην βιολογική οικογένεια τους εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες .

Η Υφυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην περιοχή συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φλώρινας και τον Μητροπολίτη με τους οποίους αντάλλαξαν ιδέες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος