Δήμος Φλώρινας: “Αναγκαία η τουριστική ανάδειξη των περιοχών με παραδοσιακή πολιτιστική κληρονομιά”

«Κύριος στόχος του έργου Culture Lands είναι να προάγει την πολιτιστική κληρονομιά και τα πολιτιστικά δίκτυα, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία των παραδοσιακών πολιτιστικών εκδηλώσεων”, αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Φλώρινας, Παναγιώτης Τσακμάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην τελική εκδήλωση του διασυνοριακού προγράμματος «Culture Lands», που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά.

Ο κ. Τσακμάκης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι “η ενίσχυση της ελκυστικότητας ορισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων, θα βελτιώσει τη συνολική ελκυστικότητα της διασυνοριακής περιοχής με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, την αυξημένη διεθνή προβολή και τη βελτίωση της γενικότερης εικόνας της περιοχής ως τουριστικού προορισμού».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία στον Αντιδήμαρχο Φλώρινας να ανταλλάξει απόψεις με τον ομόλογό του στον Δήμο Καστοριάς, κ. Ρήμου, για μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, συμμετείχαν ο Δήμος Φλώρινας ως επικεφαλής εταίρος, ο Δήμος Καστοριάς, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Berat και η ΜΚΟ «People & Ideas» από την Αλβανική πλευρά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος