Διάλεξη με θέμα: «Σεισμοί – Η Σεισμικότητα της Φλώρινας» και ομιλητή Ομότιμο Καθηγητή του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεόδωρο Τσάπανο, διοργανώνει η Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2026. Η εκδήλωση θα γίνει στις 18:00, στο Αμφιθέατρο «ΑΝΝΑ ΣΠΥΡΤΟΥ» της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Στο πρώτο μέρος της διάλεξης θα παρουσιαστούν τα κύρια χαρακτηριστικά των σεισμών, οι μηχανισμοί γένεσής τους και τα συνοδά φαινόμενα που συνδέονται με τη σεισμική δραστηριότητα.
Στο δεύτερο μέρος, η ομιλία θα εστιάσει στη σεισμικότητα της περιοχής της Φλώρινα, με αναφορά σε πρόσφατη επιστημονική μελέτη ομάδας σεισμολόγων και γεωφυσικών, η οποία ανέδειξε, μεταξύ άλλων, το ενεργό σεισμογόνο ρήγμα της περιοχής.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος