Διαδικτυακές εκδηλώσεις από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

Σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων με τίτλο: “Performance now. Where are we now?” διοργανώνει το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

To Τμήμα θα υλοποιήσει σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων κάθε Παρασκευή στις ημερομηνίες, 12, 19 και 26 Μαρτίου, καθώς και 2 και 9 Απριλίου και ώρα 20:00.

Η όγδοη σειρά γεγονότων Performance now, με υπεύθυνη την αναπληρώτρια καθηγήτρια, Αγγελική Αυγητίδου, θα εστιάσει στους προβληματισμούς γύρω από την περφόρμανς, το δημόσιο χώρο και τη δημόσια σφαίρα στην παρούσα συνθήκη. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν:

-Η νέα συνθήκη συνάντησης μας με το κοινό στον ψηφιακό χώρο.

-Ονειροπολώντας ανάμεσα στις τηλεδιασκέψεις.

-Ο νέος δημόσιος χώρος, ως χώρος συμπερίληψης και ως χώρος σύγκρουσης κοινωνικών ομάδων και ταυτοτήτων.

Την πρώτη εκδήλωση του Performance now v.8 αποτελούν παρουσιάσεις, έργα περφόρμανς-για- κάμερα και περφόρμανς- διάλεξης καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και τη Νότιο Αφρική, που θα προβληθούν μέσω zoom στο σύνδεσμο: https://zoom.us/my/uowm.eetf5 (Meeting ID: 697-897-7851).

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 20.00

Manuel Vason, «CounterEffect», 40΄(Αγγλικά). Σε συνομιλία με τη Μαρία Σιδέρη, performer και υποψήφια Διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Παρασκευή 19 Μαρτίου, 20.00

Donna Kukama, «Chapter H: Today Hundreds times Thousands met Multiples, and More (memories and dreams from a million uprisings)» 30΄(Αγγλικά). Σε συνομιλία με την Nontobeko Ntombela, ανεξάρτητη επιμελήτρια και λέκτορα στο Wits School of Arts, University of Witwatersrand, Johannesburg.

Παρασκευή 26 Μαρτίου, 20.00

Andreas Philippopoulos-Mihalopoulos «The Space That You Are», 45΄(Ελληνικά και Αγγλικά). Σε συνομιλία με τον Μάριο Χατζηπροκοπίου, συγγραφέα και performer.

Παρασκευή 2 Απριλίου, 20.00

PASHIAS «Δημόσια απομονωμένος: Τα αποτυχημένα, τα αναβλημένα, τα περιορισμένα, τα προσαρμοσμένα και τα αισιόδοξα στην καλλιτεχνική πρακτική του PASHIAS για το 2019-21», (Ελληνικά). Σε συνομιλία με το Δημήτρη Βενιζέλο, επιμελητή, αρχιτέκτονα, υποψήφιο διδάκτορα στη Γεωγραφία (Kings College London)

Παρασκευή 9 Απριλίου 20.00

Φωτεινή Καλλέ «New online skills for academics», 30΄(Ελληνικά). Σε συνομιλία με την Αγγελική Αυγητίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://eetf.uowm.gr/performance-now-v-8-where-is-now/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος