Δ. Μακεδονία: Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη αυτοαπασχολούμενων σε επιχειρήσεις στα λιγνιτωρυχεία

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομικών σχετικά με τις αποζημιώσεις και τη διαγραφή χρεών αυτοαπασχολούμενων με ατομικές επιχειρήσεις στα λιγνιτωρυχεία της Δυτ. Μακεδονίας και της Αρκαδίας λόγω της απολιγνιτοποίησης, κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα μαζί με ακόμα 12 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ερώτηση σημειώνεται η οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν επέλθει οι εν λόγω επιχειρήσεις ελέω της εμπροσθοβαρούς απολιγνιτοποίησης και η αναγκαιότητα στήριξής τους, αφού δεν έχουν λάβει την παραμικρή ενίσχυση, δεν έχουν εργαστεί εδώ και δύο χρόνια και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η κ. Πέρκα και οι υπόλοιποι συνυπογράφοντες/ουσες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν κατά πόσο η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ενισχύσει την μικρομεσαία ατομική επιχείρηση, τους μικροεργολάβους και εργαζόμενους που για δεκαετίες απασχολούνταν δορυφορικά στην εξορυκτική δραστηριότητα του λιγνίτη, αν υπάρχει σχέδιο αποκατάστασης των εδαφών των ορυχείων ώστε οι ίδιες εταιρίες να αναλάβουν το αντίστοιχο έργο και αν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής χρεών – αποζημιώσεις λόγω απολιγνιτοποίησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος