Δ.Ε.Ε.Π. : Εμείς στην Νέα Δημοκρατία, σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και εργαζόμαστε

“Από την τελευταία ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει κάποιος ότι τα στελέχη τους ξεχνούν εύκολα ή προσπαθούν να ξεφύγουν από τα πεπραγμένα της τραγικής διακυβέρνησης τους ” τονίζει σε ανακοίνωση της η ΔΕΕΠ Φλώρινας αναφερόμενη στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την σιδηροδρομική σύνδεση Δυτικής Μακεδονίας-Πογραδετς.

Σημειώνει δε ακόμα ότι “τους θυμίζουμε λοιπόν πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτάθηκε και σχεδιάσθηκε ανάδειξη της Καστοριάς ως κέντρο διαμετακόμισης” σύμφωνα με δηλώσεις της βουλευτού Καστοριάς Ολυμπίας Τελιογρίδου σε πρόσφατη συνέντευξη της.

«…Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως δεν γίνεται καμία αναφορά για τη σύνδεση του αεροδρομίου με τη σιδηροδρομική γραμμή Άργος Ορεστικό – Πόγραδετς – Δυτική Ευρώπη και Άργος Ορεστικό – Θεσσαλονίκη – Ανατολική Ευρώπη, που ξεκινήσαμε ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η σύνδεση σχεδιάστηκε για να καταστήσει την Καστοριά διαμετακομιστικό κέντρο, όπως είχε εξαγγείλει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας.

Αυτό το έργο έχει ξεκινήσει, έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, έχει εγκριθεί η μελέτη από το interreg, έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις συμφωνίας με Αλβανία και έχει εγκριθεί από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό Δίκτυο. Η αναβάθμιση του αεροδρομίου Καστοριάς και η σύνδεση του με το σιδηρόδρομο δεν θα είναι μόνο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά οι συνδεδεμένες συγκοινωνίες (οδικό δίκτυο, σιδηρόδρομος και αεροπορική σύνδεση) είναι βασικές υποδομές ενός διαμετακομιστικού κέντρου (logistics) που θα προσφέρει στην Καστοριά εκατοντάδες θέσεις εργασίας…».

Και αν δεν το καταφέραμε με την κυρία Βουλευτή τους θυμίζουμε την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τ. Πρωθυπουργού: «Είναι αναγκαία η δημιουργία στην Καστοριά ενός, ας μου επιτραπεί η έκφραση , “λιμανιού ξηράς”» .
Εσείς στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ασχοληθείτε με τα ναυτιλιακά.

Κλείνοντας, μεταξύ άλλων, αναφέρει “Εμείς στην Νέα Δημοκρατία ,σχεδιάζουμε , διεκδικούμε και εργαζόμαστε για :
Την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα σύνδεσης με την Εγνατία,
Την αναβάθμιση της ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας που λειτουργεί από την δεκαετία του ’80 με πετυχημένες και υγιείς επιχειρήσεις που μεταποιούν και προωθούν τοπικά προϊόντα με εκατοντάδες εργαζόμενους και υφιστάμενες υποδομές logistic και σύνδεσή της με νέα σιδηροδρομική γραμμή 300μ από την υφιστάμενη αναβαθμισμένη σιδηροδρομική γραμμή,
Την δημιουργία σύγχρονου διαμετακομιστικού κέντρου σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας με το Μοναστήρι και την αναβάθμιση της σε γραμμή ηλεκτροκίνησης,
Την διεκδίκηση του έργου της σιδηροδρομικής γραμμής, Φλώρινα – Κρυσταλλοπηγή –Αλβανία,
Την διαπλάτυνση-βελτιστοποίηση του οδικού άξονα Φλώρινα -Βίγλα –Πρέσπες,
Τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας Πισοδερίου,
Την προώθηση του έργου για την έλευση του φυσικού αερίου για την πόλη μας,
Επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου και για τις επιχειρήσεις της Π.Ε Φλώρινας με στόχο την μείωση του κόστους λειτουργίας,
Την κατασκευή των μεγάλων αρδευτικών έργων στην περιοχή Αμυνταίου, και των Πρεσπών.
Εμείς ζούμε, δραστηριοποιούμαστε, και πολιτευόμαστε στην Φλώρινα .
Άλλοι συμπεριφέρονται ως τουρίστες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος