Αντιδράσεις Δ.Σ. Πρεσπών για την αναθηματική στήλη στη Τ.Κ. Πισοδερίου

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών με ένα και μοναδικό θέμα το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την αναθηματική στήλη που ανεγέρθηκε από τον σύλλογο Δραμινοί Μακεδόνες στον περίβολο του κοινοτικού καταστήματος Πισοδερίου.

Όπως αναφέρει στην απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο “διαπιστώθηκε πως  η στήλη που τοποθετήθηκε στις 17.6.2020 είναι διαφορετική από αυτή που προτάθηκε από τον σύλλογο αυτό και διαβιβάστηκε από  την κοινότητα Πισοδερίου για έγκριση από το Δημοτικό συμβούλιο στις 30.5.2020.  Οι αλλαγές που παρατηρήθηκαν αφορούν στα εξής: έχει προστεθεί μαίανδρος, έχει προστεθεί το λογότυπο «Δραμινοί Μακεδόνες» καθώς και η φράση «σκίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών», επιπλέον έχει αφαιρεθεί το πλαίσιο του κειμένου και έχει αυξηθεί το μέγεθος της γραμματοσειράς.  Τέλος, η στήλη τοποθετήθηκε και αποκαλύφθηκε χωρίς να υπάρξει κάλεσμα σε πολίτες και φορείς, πλην του Δημάρχου, ούτε καν της κοινότητας Πισοδερίου της οποίας την βοήθεια αξιοποίησε ο Σύλλογος για να προωθήσει το αίτημά του.

Μετά από αυτά και με βάση την εισήγηση της υπηρεσίας, καθώς και σχετική επιστολή του προέδρου της κοινότητας Πισοδερίου, το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε και  αποφάσισε να ζητήσει από τον σύλλογο που κατασκεύασε και τοποθέτησε τη στήλη, μέσα στις επόμενες 20 μέρες, να την αντικαταστήσει ώστε να ανταποκρίνεται ακριβώς στην αρχική λιτή πρόταση, όπως ακριβώς υποβλήθηκε, χωρίς πρόσθετα στοιχεία και χωρίς αλλαγές στα ήδη προτεινόμενα. Αν μετά από 20 μέρες δεν έχει γίνει η αντικατάσταση με άλλη που δεν θα διαφέρει από την εγκριθείσα τότε ανακαλείται η άδεια και θα κατεδαφιστεί το μνημείο. Μέχρι τότε θα καλυφθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου”.

Η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία, μειοψήφισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο οποίος αφού εξέφρασε την διαφωνία του με την αρχική έγκριση, πρότεινε σαν καταλληλότερο τρόπο θεραπείας της διαπιστωμένης αυθαιρεσίας την αντικατάσταση της στήλης με το μισό προς τα πάνω μέρος της.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε ότι «Οι Πρέσπες έχουν υπάρξει το επίκεντρο διχασμού στη χώρα μας για τον οποίο οι Πρεσπιώτες αν και δεν είχαν καμία ευθύνη πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα. Διδαγμένοι από τα πάθη του παρελθόντος είμαστε σήμερα ταγμένοι στις αξίες της συναίνεσης και της ανοχής. Λυπάμαι πολύ που από την όμορφη Δράμα, κάποιοι αγνόησαν τις ευαισθησίες μας και καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη της κοινότητας Πισοδερίου και του Δημοτικού Συμβουλίου και τους καλούμε να διορθώσουν άμεσα τις αυθαιρεσίες τους που έχουν δημιουργήσει ένταση και διχασμό στην κοινωνία μας».

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ