Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας για τον κορονοϊό

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας, ύστερα από στενή επικοινωνία με τη γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας και το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στον νομό Φλωρίνης. Τα δύο σχολεία στην πόλη μας, το 2ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο, ανέστειλαν τη λειτουργία τους για προληπτικούς λόγους και βάσει πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Η ακόλουθη αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των χώρας έγινε, επίσης, για λόγους πρόληψης, που έχουν ως στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Στο άκουσμα της λήψης αυτών των μέτρων δεν χρειάζεται να επικρατήσει ανησυχία ή ακόμη και πανικός, αλλά να αντιμετωπιστεί το θέμα με την δέουσα σοβαρότητα και ψυχραιμία.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας συνιστά μόνο στα άτομα που νοσούν ή έχουν συμπτώματα κρυολογήματος / ιώσεων να παραμείνουν στα σπίτια τους, προφυλάσσοντας πρώτα τον εαυτό τους και μετά τον συνάνθρωπό τους. Επίσης, συνιστά την αποφυγή κλειστών χωρών και τις άσκοπες μετακινήσεις ή συνεστιάσεις.

Δεν είναι σαφές πόσα συμπτωματικά ή μερικώς συμπτωματικά άτομα παραμένουν αδιάγνωστα, αλλά μπορεί να συμβάλλουν στην μετάδοση του ιού. Αυτό θεωρείται και το κύριο πρόβλημα το γεγονός ότι, δυστυχώς, με τα υπάρχοντα μέτρα δεν είναι εφικτό να ελεγχθεί ο καθένας ξεχωριστά. Γι’ αυτό, συνιστώνται αυστηροί κανόνες υγιεινής.
Η σωστή πρόληψη είναι προσωπική υπόθεση αλλά και ευαισθησία. Είναι ατομική ευθύνη του καθενός να προφυλαχτεί, αλλά και να προφυλάξει τους γύρω του, εφόσον νοσεί από οποιαδήποτε νόσο, και όχι απαραίτητα από τον κορονοϊό. Υπάρχουν και άλλοι ιοί, όπως ο Η1Ν1, ο ιός της γρίπης, ή ιοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, οι οποίοι μπορεί να έχουν τα ίδια συμπτώματα και τις ίδιες δυσάρεστες και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, όπως η λοίμωξη στο αναπνευστικό σύστημα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φλώρινας ενημερώνει ότι δεν έχει κηρυχθεί πανδημία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, από το ΕΟΔΥ. Με βάση αυτά τα δεδομένα, δεν χρειάζεται οι πολίτες να σταματήσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες εφόσον δεν παρουσιάζουν κάποια συμπτώματα.
Συμπερασματικά, η πρόληψη και η εφαρμογή των κανόνων υγιεινής είναι επιτακτική ανάγκη και αφορά τον καθένα από εμάς, για να μη γίνει η εξάπλωση του ιού πανδημική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος