Αμύνταιο: Σύσταση μητρώου δασικών συνεταιρισμών για την κάλυψη ατομικών αναγκών ξύλευσης

Στη σύσταση μητρώου δασικών συνεταιρισμών εργασίας για την διαδικασία εκμίσθωσης συστάδων των δημοτικών δασών του Δήμου, προχωράει ο Δήμος Αμυνταίου ενόψει της ανάγκης υλοτομίας για την κάλυψη ατομικών αναγκών ξύλευσης 2022-2023 των κατοίκων των όμορων Τοπικών Κοινοτήτων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος δύναται να προβεί στην σύσταση μητρώου δασικών συνεταιρισμών εργασίας για την διαδικασία εκμίσθωσης συστάδων (ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ) των δημοτικών δασών του Δήμου Αμυνταίου:
Δημοτικού Δάσους Τ.Κ Αγραπιδιάς, συστάδα 1β, λήμμα 516 χκμ
Δημοτικού Δάσους Τ.Κ Ασπρογείων , μέρος συστάδας2α, λήμμα 695χκμ
Δημοτικού Δάσους Τ.Κ Κλειδίου, υπόλοιπο συστάδας2ε, λήμμα 450χκμ
Δημοτικού Δάσους Τ.Κ Κέλλης, συστάδα 2γ, λήμμα 1388χκμ
Δημοτικού Δάσους Τ.Κ Νυμφαίου, μέρος συστάδας8γ, λήμμα 600χκμ

Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 130 του Ν. 4685/2020, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι δασικοί συνεταιρισμοί εργασίας, των οποίων τα δύο τρία (2/3) των μελών είναι δημότες ή κάτοικοι του δήμου και τα λοιπά μέλη κάτοικοι της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Ο συνεταιρισμός υποχρεούται να ενεργεί απαρέγκλιτα σύμφωνα με τις εγκεκριμένες διαχειριστικές μελέτες των δημοτικών δασών και τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας. Υποχρεούται να υλοτομήσει και να αποκομίσει την ξυλεία εντός της περιόδου ισχύος της άδειας απολήψεως. Επίσης να προστατεύει το δάσος και να μην προκαλεί σ’ αυτό φθορές, λαμβάνοντας τα ενδεικνυόμενα προληπτικά μέτρα για ενδεχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς. Επίσης υποχρεούται στον καθαρισμό των σημασμένων μονοπατιών από τα υποπροϊόντα της υλοτομίας (κλαδιά – ξύλα κ.λ.π.) και του χώρου καταυλισμού.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:
-Φορολογική, ασφαλιστική και δημοτική ενημερότητα.
-Έναρξη επαγγέλματος από τη ∆ΟΥ, µε τις μεταβολές του από την οποία να προκύπτει η ενασχόληση µε υλοτομικές- δασοκομικές εργασίες.
-Έγκριση καταστατικού από το Ειρηνοδικείο.
-Ποινικό Μητρώο.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τους παραπάνω όρους παρακαλούνται να προσκομίσουν το σύνολο των προαναφερθέντων δικαιολογητικών έως την Παρασκευή 04/03/2022, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αμυνταίου συνοδευόμενα με πρωτοκολλημένη αίτηση.

Σημειώνουμε ρητά ότι η εγγραφή στο μητρώο δεν αποτελεί δέσμευση σε καμία περίπτωση για τον Δήμο Αμυνταίου και τις περαιτέρω ενέργειες που θα ακολουθήσει αναφορικά με τον τρόπο ανάθεσης της σύμβασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος