Αμύνταιο: Παρουσίαση του βιβλίου «Χρωματιστά Τραπέζια σε Καμβά»

Παρουσίαση του βιβλίου «Χρωματιστά Τραπέζια σε Καμβά» της εικαστικού Μαρίας Χατζηλάμπου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βαγγέλης Νάστος, Εκπρόσωπος Γραφείου Τύπου Δήμου Αμυνταίου και για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Μαρία Χατζηλάμπου, Συγγραφέας, η κ. Σεβαστή Ιντζέ, Εικαστικός και η Χριστίνα Ματιάκη, Ιστορικός Τέχνης.

Το μικρό βιβλίο τέχνης «Χρωματιστά τραπέζια σε καμβά» της εικαστικού Μαρίας Χατζηλάμπου, έχει πρόθεση να λειτουργήσει ως αφορμή, για τον αναγνώστη που επιθυμεί να συναντηθεί με τη «νόστιμη» πλευρά της Νεκρής φύσης. Εικόνες και κείμενα διατάσσονται «εργονομικά», με λόγο απλό και άμεσο που ρέει όπως τα αλλεπάλληλα πιάτα ενός επίσημου γεύματος. Στην πορεία ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο δομείται το περιεχόμενο, εκτός από την ανάλυση των έργων σε σχέση με τις υλικές και πνευματικές συνθήκες της εποχής τους, καλεί τον ίδιο τον αναγνώστη να αφήσει την παθητική θέση του απλού θεατή της εικαστικής πράξης και να αναλάβει ο ίδιος το ρόλο ενός καλλιτέχνη.

Η εικαστικός Μαρία Χατζηλάμπου είναι μια σύγχρονη καλλιτέχνιδα που το έργο της αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εικαστικής ιστορίας της Φλώρινας. Έργα της βρίσκονται στη συλλογή της Ευρωπαΐκής επιτροπής, στο Μουσείο σύγχρονης τέχνης Φλώρινας, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος