Αμύνταιο : Επιστολή Αγροτικού Συλλόγου για συμμετοχή αγροτικών συλλόγων σε επενδύσεις

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νικόλαο Παπαθανάση, έστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο δίκαιης μετάβασης για την απολιγνιτοποίηση.

Όπως αναφέρει στο σχέδιο αυτό φορείς επενδυτικών σχεδίων  είναι όλοι, εκτός από τους Δήμους, και τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις. Επισημαίνουν οτι “οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις, δεν είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου τομέα, είναι του ιδιωτικού τομέα, ασκούνε εμπορική δραστηριότητα, προς όφελος των μελών τους, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, που δραστηριοποιούνται.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ,
Στην Δυτική Μακεδονία, παράγονται, πάνω από 200.000,00 τόνοι φρούτα, κυρίως βιομηχανικά ροδάκινα, μήλα, και σχεδόν απ όλα τα υπόλοιπα φρούτα που παράγονται στην χώρα μας. Είναι απολύτως αναγκαίο σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε να δημιουργηθεί μια μεταποιητική μονάδα, η , και περισσότερες , για να απορροφούν μέρος των προϊόντων αυτών, που παράγονται στην Δυτική Μακεδονία. Οι συνεταιρισμοί της περιοχής Αμυνταίου, αλλά και αγρότες της περιοχής Αμυνταίου , έχουν δημιουργήσει ένα νέο Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεταποίησης Οπωροκηπευτικών Αμυνταίου, με στόχο να δημιουργήσει μεταποιητική μονάδα, για τα οπωροκηπευτικά που παράγονται σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας
.

Ζητάμε άμεσα, να αλλαχτεί το άρθρο 13 , στο Σχέδιο Προκήρυξης Καθεστώτος Ενισχύσεων «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση», ώστε να μπορούν συνεταιρισμοί να είναι φορείς υλοποίησης τέτοιων έργων. Επίσης, ζητάμε, να υπάρξει δυνατότητα και στον πρωτογενή τομέα να υπάρξουν επενδύσεις. Είναι απαραίτητο σήμερα, στις περιοχές που έχει σταματήσει ο λιγνίτης να υπάρξουν επενδύσεις κυρίως στην ζωική παραγωγή (σταυλικές εγκαταστάσεις, με ρομποτική διαχείριση) , αλλά και σε φυτική παραγωγή, (θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, με αξιοποίηση των νέων μορφών ενέργειας). Οι επενδύσεις αυτές, είναι μεγάλες, και πολύ παραπάνω του ενός 1.000.000,00 που επιτρέπουν όλοι οι άλλοι επενδυτικοί νόμοι της χώρας. Ζητάμε από εσάς, να έχει δικαίωμα ο πρωτόγεννης τομέας, μέσο νομικών προσώπων στις επενδύσεις της δίκαιης μετάβασης“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος