Αμύνταιο: Έκκληση από τον Δήμο για την τήρηση των κανόνων καθαριότητας

Την σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων καθαριότητας υπενθυμίζει στους δημότες, με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αμυνταίου σε μία προσπάθεια του για την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση της καθαρής και όμορφης εικόνας του Δήμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσον αφορά την ορθή χρήση των κάδων και τη διαχείριση των απορριμμάτων μας, υπενθυμίζονται τα εξής: Χρησιμοποιούμε τα καλάθια απορριμμάτων που βρίσκονται στους δημόσιους χώρους και συμβάλουμε στην καθαριότητα των δημόσιων χώρων με το να διατηρούμε καθαρούς τους δρόμους, τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τα πάρκα. Τοποθετούμε τα απορρίμματα μόνο στους πράσινους ή μεταλλικούς κάδους (όχι δίπλα, όχι πάνω, όχι κρεμασμένα) και κλείνουμε πάντα τα καπάκια των κάδων απορριμμάτων. Επιπλέον τονίζεται ότι, μόνο μετά από συνεννόηση με την Δήμο Αμυνταίου αποθέτουμε τα ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, κ.α.), έξω από την πόρτα του σπιτιού μας. Δεν αποθέτουμε κλαδιά και σακούλες με χόρτα στο πεζοδρόμιο ή σε κοινόχρηστους χώρους. Φροντίζουμε οι ίδιοι για την απομάκρυνση μπάζων και υπολειμμάτων οικοδομικών εργασιών σε αδειοδοτημένη επιχείρηση ανακύκλωσης, με έδρα τον Άγιο Παντελεήμονα. Διπλώνουμε ή συμπιέζουμε τα υλικά συσκευασίας (χαρτόκουτα) για να μην καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο. Τέλος, τοποθετούμε τα ανακυκλούμενα είδη στον συγκεκριμένο κάδο (χαρτί στον κάδο ή στο πλέγμα του χαρτιού, πλαστικά στον κάδο των πλαστικών, γυαλί στον κάδο του γυαλιού, αλουμίνιο στον κάδο αλουμινίου) και ανακυκλώνουμε μπαταρίες και ηλεκτρικές συσκευές στα αντίστοιχα ειδικά σημεία περισυλλογής. Φροντίζουμε για την εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους κατά τις βραδινές ώρες.

Ο Δήμος Αμυνταίου, επίσης, σημειώνει ότι οι Δημότες θα πρέπει:

  • Να ενημερωνόμαστε και να ακολουθούμε τους κανόνες καθαριότητας του Δήμου.
  • Να ενημερώνουμε την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας (2386023026) πριν βγάλουμε ογκώδη αντικείμενα και να ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνονται.
  • Να σεβόμαστε τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου και να τους βοηθούμε στο έργο τους.
  • Να μην μετακινούμε τους κάδους.
  • Να διατηρούμε τους δημόσιους χώρους καθαρούς.
  • Η ευθύνη μας βαραίνει εξίσου. Η οικολογική επαγρύπνηση και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι χρέος όλων μας.
Αμύνταιο: Έκκληση από τον Δήμο για την τήρηση των κανόνων καθαριότητας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος