Αμύνταιο – ΕΑΣ : “‘Καυτή πατάτα’ η κατανομή του εθνικού αποθέματος”

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατανομή του Εθνικού Αποθέματος απέστειλε στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμυνταίου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, “είναι αδιανόητο, να δίνονται, τέτοια μεγάλα ποσά σε κάποιον, που δεν είναι αγρότης όταν στους Νέους αγρότες, δεν έχει δοθεί από το Εθνικό απόθεμα ποτέ πάνω από 6.500€ ανά δικαιούχο. Τα τελευταία τρία χρόνια κατασπαταλήθηκαν και χάθηκαν πολύτιμοι πόροι των αγροτών, και πήγαν στις τσέπες ανθρώπων, που εκμεταλλεύτηκαν το άνοιγμα του συστήματος των Δηλώσεων Καλλιέργειας, και τα πάρα πολλά ΚΥΔ. Από έναν απλό έλεγχο, που μπορείτε να κάνετε, θα διαπιστώσετε, ότι πήραν άδεια αρκετά ΚΥΔ, τα οποία κατέθεσαν από 5 έως 25 Δηλώσεις Καλλιέργειας, όλες καινούργιες για πρώτη φορά, όλες αιτούνταν χρήμα από το Εθνικό απόθεμα, και όλες έχουν δηλωμένα μεγάλα τεμάχια που ανήκουν στο Ελληνικό δημόσιο, και που είναι βοσκότοποι και θα έπρεπε να δίνονται σε κανονικούς κτηνοτρόφους. Επίσης, θα διαπιστώσετε πολύ εύκολα, ότι είναι συγγενείς μεταξύ τους, και επίσης, θα διαπιστώσετε ότι κανένας δεν ασκεί αγροτικό η κτηνοτροφικό επάγγελμα. Οι περισσότεροι δικαιούχοι είναι ιδιοκτήτες ΚΥΔ, υπάλληλοι ΚΥΔ, πρώην υπάλληλοι ΚΥΔ και συνταξιούχοι”.

Συμπληρώνει τέλος, “κύριε πρόεδρε, είναι απολύτως αναγκαίο σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε να ανακτηθούν τα χρήματα τα οποία κόπηκαν από 600.000 αγρότες, και στο σύνολο τους ίσως περνάτε τα 100 εκατομμύρια ευρώ, και να δοθούν στην πραγματική Αγροτική Οικονομία, και σε αγρότες και κτηνοτρόφους που τα δικαιούνται. Κύριε πρόεδρε, είναι ξεκάθαρο ότι ο αγροτικός κόσμος της χώρας είναι πλέον ενημερωμένος. Το παραπάνω θέμα, είναι ‘καυτή πατάτα’ συνολικά για την ΚΑΠ. Σε καμία χώρα της Ε.Ε. και στην Ελλάδα, μέχρι το 2018, το Εθνικό απόθεμα δεν έχει δώσει τόσο μεγάλα ποσά ανά δικαιούχο. Καταλαβαίνετε απόλυτα, ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα και εντός της χώρας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος