Στ. Κωνσταντινίδης από Φλώρινα: Η ενίσχυση των επενδύσεων κύριος στόχος στη μετά λιγνίτη εποχή

Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα επενδυτικά προγράμματα και τις υποδομές που πρέπει να γίνουν στην ΠΕ. Φλώρινας και συγκεκριμένα στη βιομηχανική περιοχή αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανική περιοχή. 

Απαραίτητες, όπως είπε επιπλέον ο Υφυπουργός, για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής και στη μετά λιγνίτη εποχή είναι και οι υποδομές, όπως η κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας και η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τη Βόρεια Μακεδονία για την προώθηση των προϊόντων και πέραν των ορίων της Ελλάδας και των Βαλκανίων έως τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Στ. Κωνσταντινίδης από Φλώρινα: Η ενίσχυση των επενδύσεων κύριος στόχος στη μετά λιγνίτη εποχή

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι πολλά, όπως το ταμείο ανάκαμψης και τα ΕΣΠΑ τα οποία μπορούν, όπως είπε ο γ.γ. Επενδύσεων κ. Σκαλκος, “να συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Βιομηχανική και όχι μόνο περιοχή της Φλώρινας, αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας”.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή ο Υπουργός επισκέφθηκε και την περιοχή του Αμυνταίου και της λίμνης Βεγορίτιδας, όπου είχε συναντήσεις με φορείς της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος