Φλώρινα: Στη ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες θα βοηθήσει η διαμόρφωση του κτιρίου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Στην ποιοτική εκπαίδευση των 29 παιδιών που φοιτούν στο Εργαστήρι Ειδικών Επαγγελμάτων Εκπαίδευσης και κατάρτισης θα συμβάλλει το νέο κτίριο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που θα παραχωρηθεί στο Ειδικό Εργαστήριο από τον Δήμο Φλώρινας.

Όπως είπε σε συνέντευξη της η διευθύντρια του Ειδικού Εργαστηρίου κ. Μαρία Τραϊανοπούλου εδώ και 10 χρόνια το Ειδικό Εργαστήριο στεγάζεται σε τρεις αίθουσες στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας με αποτέλεσμα η εκπαίδευση των παιδιών να γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία και να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την φοίτηση κάποιων παιδιών που αντιμετωπίζουν κάποια πιο ιδιαίτερα προβλήματα με αποτέλεσμα οι γονείς να τα κρατούν στο σπίτι.

«Με τη σωστή διαμόρφωση του νέου κτιρίου για τη στέγαση του ειδικού εργαστηρίου, η οποία ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος καλοκαιριού» πρόσθεσε η κ. Τραϊαναπούλου «θα δοθεί μια προοπτική για την φοίτηση περισσοτέρων παιδιών η οποία αποτελεί μια διέξοδο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και τη βάση για την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο και στην αγορά εργασίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος