ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 25-08-2015

Κόμματα-Πολιτική
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα επεισόδια στις Σκουριές
Στηλιτεύει και καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την βία των Μ.Α.Τ. στις Σκουριές και την εγκληματική επίθεση τραμπούκων της «Ελληνικός Χρυσός» σε εκπαιδευτικούς.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται πως, «η επίθεση των Μ.Α.Τ., τα δακρυγόνα και η βαρβαρότητα ενάντια στους διαδηλωτές είναι ακόμα ένα επεισόδιο στην τρομοκρατική εκστρατεία σε βάρος του κινήματος που αντιτίθεται στην εξόρυξη χρυσού, εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις τόσο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και των προηγούμενων Ν.Δ.-ΠαΣοΚ.
Αυτοδιοίκηση
Συνεδριάζει σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ
Σε τακτική συνεδρίαση συνέρχεται το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σήμερα στις 18.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
Στα θέματα συγκαταλέγονται ανακοινώσεις, επερωτήσεις, εγκρίσεις, οικονομικά και διοικητικά θέματα.
Ξεχωρίζουν, αυτό της μεταφοράς μαθητών της πρωτοβάθμιας στον Έβρο, η σύναψη σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Προσοτσάνης με θέμα «Γεωργική – Κτηνοτροφική Έκθεση Φωτολίβους 2015», οι άσκοποι ψεκασμοί που καταστρέφουν την Μελισσοκομία. Επίσης, oι η ανακατασκευή των αναχωμάτων στον Έβρο, καθώς και τα προβλήματα προσπελασιμότητας των δασικών δρόμων στην Καβάλα.

Έκλεισε προσωρινά από το Δήμο το ΚΑΠΗ Τυμπάνου

Ανεξέλεγκτη, φορολογικά, φαίνεται πως ήταν η λειτουργία στο ΚΑΠΗ Τυμπάνου, όπως διαπίστωσε η ΔΟΥ Ξάνθης μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν στελέχη της Εφορίας στο συγκεκριμένο χώρο.
Μετά τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως το ΚΑΠΗ διέθετε προς πώληση οινοπνευματώδη ποτά, που δεν προβλέπονται από το σχετικό κανονισμό λειτουργίας, καθώς και άλλες παραβάσεις.

Απάντηση του Δημάρχου Μύκης Καπζά Τζεμήλ, σε δημοσίευμα για τα Λουτρά Θερμών
Με γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμήλ, διαψεύδει δημοσίευμα από εφημερίδα της Ξάνθης που υπήρξε για τα Λουτρά των Θερμών και έκανε λόγο για εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων από πλευράς Δήμου.
Ο κ. Τζεμήλ καταρχήν υποστηρίζει πως η νέα δημοτική αρχή δεν έχει συμπληρώσει ένα χρόνο στην διοίκηση. Παράλληλα υπογραμμίζει πως έχει τοποθετήσει στην αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης του δήμου την ανάπτυξη του Θερμαλιστικού Τουρισμού και της Αγροτικής παραγωγής αξιοποιώντας τα Γεωθερμικά πεδία, αναφέροντας μια σειρά από δράσεις και εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ και σε τομεακά προγράμματα για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Αβδήρων
Συνεδριάζει σήμερα στη 1 το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Αβδήρων με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την “Εξέταση ανάκλησης αδειών καταστημάτων μεγάλης δυναμικότητας (άνω των διακοσίων καθισμάτων) που λειτουργούν στα όρια του δήμου Αβδήρων, λόγω έλλειψης κυκλοφοριακής σύνδεσης ή έγκρισης εισόδου-εξόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος