Δύο λύκοι από τη Σερβία μεταφέρθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο Καταφύγιο του Αρκτούρου, όπου θα ζήσουν στο εξής. Τους λύκους είχε βρει στη φύση ιδιώτης που τους διατήρησε παράνομα, έως και τον περασμένο Μάιο οπότε και αποφάσισε να το αναφέρει στις αρχές της Σερβίας, καθώς αδυνατούσε να τους συντηρήσει πλέον. Άλλωστε από το 2010 είναι σε ισχύ η νομοθεσία που απαγορεύει την κατοχή άγριων ζώων στη Σερβία.
Ο Ραούλ και η Φρέγια, που είναι αδέρφια, κατασχέθηκαν άμεσα και μεταφέρθηκαν προσωρινά στο Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου. Οι αρχές της Σερβίας ζήτησαν από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ την μόνιμη φιλοξενία τους, κάτι που κατέστη δυνατό έπειτα από τη διεκπεραίωση των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Οι λύκοι μεταφέρθηκαν στο Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας, όπου θα ζουν πλέον στο περιφραγμένο δάσος βελανιδιάς που αποτελεί φυσικό βιότοπο λύκου καθώς, λόγω της αιχμαλωσίας τους, δεν είναι εφικτό να ζήσουν ελεύθεροι στη φύση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος