Χίος: Σε Δασκαλόπετρα, Νέα Μονή και Καρδάμυλα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Με επισκέψεις σε Καλλιμασιά και Βέσσα ο Οικουμενικός Πατριάρχης ολοκλήρωσε χθες το βράδυ, την δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στη Χίο, όπου στο μεγαλύτερο μέρος της περιοδείας του συνοδευόταν από την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Αρχικά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στην Καλλιμασιά όπου και τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των δύο Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, με καταγωγή από το χωριό, των Ιωακείμ Β’ και Ιωακείμ Δ’. Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφτηκε το σημείο όπου πριν 18 χρόνια είχε κεντήσει συμβολικά ένα μαστιχόδεντρο και στη συνέχεια μαζί την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό κατευθύνθηκαν στον πυρόπληκτο, από την μεγάλη πυρκαγιά του 2012, παραδοσιακό οικισμό της Βέσσας. Εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης προχώρησε σε μια καθαρά συμβολική κίνηση, φύτεψε ένα μαστιχόδεντρο και στο ίδιο σημείο έκανε τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας, η οποία θα «θυμίζει» το πέρασμα του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας από τη Βέσσα. Στη συνέχεια, συναντήθηκε με όλες τις εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας της Χίου. Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, μετέβησαν στην εκκλησία του χωριού, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντίνου Ε’ (του Βαλιάδου) που έλκει τη καταγωγή του από τη Βέσσα. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τα’ αποκαλυπτήρια της προτομής του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντίνου Ε’, ενώ στη πλατεία του χωριού, το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της Χίου.
Σήμερα, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στον όρθρο και τη θεία λειτουργία στη Μητρόπολη Χίου κα στη συνέχεια θα μεταβεί στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητρόπολης Χίου, και θα απευθύνει μήνυμα στους πιστούς και ειδικότερα στους Χιώτες ναυτικούς. Στις 12.30 θα ξεναγηθεί στον χώρο της Δασκαλόπετρας από την δρ. Αθηνά Ζαχαρού Λουτράρη. Στις 6 το απόγευμα ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφτεί τη Νέα Μονή, όπου θα ακολουθήσει υποδοχή και δοξολογία, ενώ στις 8 το βράδυ θα παραβρεθεί στο ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», για τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παρθένη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος