Χίος: Μήνυμα ελπίδας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στους πρόσφυγες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε χθες το απόγευμα η μυροβόλος Χίος τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Το πρώτο μήνυμα που έστειλε από το νησί ήταν προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και ήταν ένα οικουμενικό μήνυμα ελπίδας, αγάπης και αλληλεγγύης. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έφτασε στο αεροδρόμιο στις 5 το απόγευμα όπου έτυχε λαμπρής υποδοχής και στη συνέχεια με πομπή μετέβη στην πλατεία «Βουνακίου» για την επίσημη υποδοχή από τον δήμαρχο και τις αρχές του νησιού. Στην είσοδο της πλατείας ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας συναντήθηκε με μια ομάδα Σύρων προσφύγων στους οποίους εκδήλωσε την συμπαράσταση του, μιλώντας στη γλώσσα τους. Οι πρόσφυγες ζήτησαν να φωτογραφηθούν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος τους προσέφερε συμβολικά κουτιά με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ τους έδωσε κουράγιο και την ευχή να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Στην επίσημη τελετή υποδοχή στην πλατεία «Βουνακίου», ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, καλωσόρισε τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, μιλώντας με θερμά λόγια για το έργο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις περιβαλλοντικές ευαισθησίες και πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη. Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε το λαό και τις αρχές της Χίου για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, 18 χρόνια από την πρώτη του επίσκεψη στη μυροβόλο Χίο, συνοδεύεται από 20μελή αποστολή μητροπολιτών και ιερέων ενώ στη Χίο έχουν μεταβεί και προσωπικότητες από όλο το φάσμα της κοινωνίας. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται στο νησί και η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου. Στην υποδοχή την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Μουσουρούλης, αλλά και η υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα. Από πλευράς του κοινοβουλίου στην υποδοχή συμμετείχαν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και οι βουλευτές της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και Νότης Μηταράκης.

Κατά την διάρκεια της 4ημερης περιοδείας στο νησί με αφορμή την εορτή της συνάξεως των Αγίων της Χίου, σήμερα Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί θα απευθύνει ομιλία σε ιερατική σύναξη που έχει προγραμματιστεί στην Μητρόπολη Χίου κα μία ώρα αργότερα θα δεχθεί τις αρχές, εκπροσώπους φορέων και απόφοιτους της Σχολής της Χάλκης. Στη μία το μεσημέρι θα παραδώσει το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά «Europa Nostra 2015» στον δήμαρχο Χίου αρχιτέκτονα Μανώλη Βουρνού για το αρχοντικό «Αντουάνικο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος