Χίος: Χρήστος Σπίρτζης ανάγκη για τοπικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης

Ιδιαίτερη αναφορά στα τοπικά θέματα ανάπτυξης έκανε ο πρώην υπουργός Υποδομών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε τόσο στο θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου,  σημειώνοντας ότι η Χίος δεν έχει ανάγκη την επέκταση του αεροδρομίου, αλλά ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης. Που θα στηρίζεται σε ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης το οποίο θα εκπονηθεί από τις τοπικές κοινωνίες και θα υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι μετά την εξεύρεση χώρου από την πλευρά του Δήμου Χίου για να πάνε τα μπάζα, μπορεί να προχωρήσει ο καθαρισμός στην απαλλοτριωθείσα περιοχή του αεροδρομίου Χίου και η επέκταση του clear way προς βορρά, καθώς και η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών.

Αναφέρθηκε θετικά στο θέμα αξιοποίησης της γεωθερμίας, ενώ σχετικά με το ενδιαφέρον επενδυτών για την περιοχή των Κεραμείων, στάθηκε αντίθετος στις επενδύσεις τύπου fast track, που εκτός των άλλων είναι και αντισυνταγματική σαν διαδικασία και εύκολα μπορεί να προσβληθεί.

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και θα βρει τα ισοδύναμα που θα ανακουφίσουν τον λαό από τα  μνημονιακά μέτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος