Χανιά: Συνάντηση κατοίκων για το μέλλον του στρατοπέδου “Μαρκοπούλου” (ηχητικό)

Συνάντηση με θέμα τις εξελίξεις και το μέλλον του στρατοπέδου “Μαρκοπούλου” πραγματοποίησε χθες το “Συμβούλιο της Γειτονιάς για το πάρκο Μαρκοπούλου” στο πάρκο της οδού Γιαμπουδάκη. Δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν και ενημερώθηκαν για τους σχεδιασμούς της Δημοτικής αρχής για το χώρο.

Μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι έκαναν λόγο για  προσπάθεια να περάσει κρυφά από το Δημοτικό Συμβούλιο σχέδιο για πάρκινγκ 800 θέσεων στον χώρο του πρώην στρατοπέδου. Ωστόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με το Δήμαρχο, ο κ. Σημανδηράκης διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σχεδιαστεί υπέργειο πάρκινγκ στον χώρο, ενώ υποστήριξε ότι  αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες καθαρισμού με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα  των εργασιών που πραγματοποιεί ο Δήμος. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι γίνονται άλλου είδους εργασίες κι όχι αυτές, που αναφέρει ο Δήμος, χωρίς να τηρούνται   τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας.

Χανιά: Συνάντηση κατοίκων για το μέλλον του στρατοπέδου “Μαρκοπούλου” (ηχητικό)

Σε συνέντευξή του σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων, ο αρχιτέκτονας και μέλος της «Πρωτοβουλίας Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου», Γιάννης Τσουκάτος, ανέφερε ότι η Πρωτοβουλία έχει καταθέσει εξώδικη διαμαρτυρία, με αίτημα να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε εργασία διαμόρφωσης του χώρου του εν λόγω Στρατοπέδου σε χώρο στάθμευσης, ιδίως εφόσον ουδεμία άδεια έχει εκδοθεί στο όνομα του Δήμου, ούτε υπάρχουν αυτή τη στιγμή και για μεγάλο διάστημα ακόμη οι νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοσή της.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο οι πολίτες θα κάνουν παρέμβαση και θα ζητήσουν απαντήσεις για το θέμα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αύριο Τετάρτη.

Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος