Την προσωρινή παύση των δύο προφυλακισμένων ιερέων ανακοίνωσε η Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου

Την προσωρινή παύση των δύο ιερέων που προφυλακίστηκαν για την υπόθεση βιασμού του 19χρονου Γιάννη, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής, η Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου.

Στην ανακοίνωση η Μητρόπολη επισημαίνει ότι: «θα προέλθει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διερεύνηση των προαναφερθέντων, τηρούσα απαρασαλεύτως τους Θείους και Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας, απευθύνουσα έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την τήρηση του τεκμηρίου της αθωότητος»

Η ανακοίνωση

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου πληροφορηθείσα την εμπλοκή δύο κληρικών της σε μείζονος απαξίας ποινική διαφορά, την άσκηση ποινικής διώξεως εναντίον των δύο κληρικών, την κλήση τους, προς απολογία ενώπιον της κ. Ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Χανίων και την μετά την απολογία των εν λόγω κληρικών επιβολή εις έκαστο εξ αυτών του δικονομικού μέτρου της προσωρινής κρατήσεως, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1.- Με σημερινή απόφασή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος έθεσε τους ως άνω κληρικούς υπό καθεστώς προσωρινής απαγορεύσεως ιεροπραξιών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 102 ν. 5383/1932 «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

2.- Κατόπιν αυτών η Ιερά Μητρόπολης το πρωί της Δευτέρας 20 ης Δεκεμβρίου 2021 θα επικοινωνήσει με την αξιότιμη κ. Ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Χανίων και θα ζητήσει από αυτή αντίγραφο της εναντίον των ως άνω κληρικών συγκροτηθείσης δημοσίας ποινικής δικογραφίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 156 και 157 ν. 5383/1932.

3.- Η Ιερά Μητρόπολη θα προέλθει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διερεύνηση των προαναφερθέντων, τηρούσα απαρασαλεύτως τους Θείους και Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας, απευθύνουσα έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την τήρηση του τεκμηρίου της αθωότητος.

4.- Τέλος, απευθύνει προς όλους έκκληση όπως μη σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και κρίσεις, καθώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη ότι θα φανερωθεί η αλήθεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος