Τ. Βάμβουκας – Ν. Αγγελάκη: Σκληρή αντιπαράθεση για απένταξη έργων (audio)

Σε τροχιά σύγκρουσης για άλλη μια φορά βρίσκονται Δημοτική Αρχή και παρατάξεις της αντιπολίτευσης στα Χανιά.

Τ. Βάμβουκας – Ν. Αγγελάκη: Σκληρή αντιπαράθεση για απένταξη έργων (audio)Αφορμή για τη νέα ένταση ήταν η είδηση απένταξης δύο σημαντικών έργων από την Δημοτική Ενότητα Σούδας, γεγονός που προκάλεσε την χθεσινή έκτακτη συνέλευση των κατοίκων της περιοχής.

Τ. Βάμβουκας – Ν. Αγγελάκη: Σκληρή αντιπαράθεση για απένταξη έργων (audio)Τα έργα αφορούν στην ανάπλαση της πλατείας Σούδας και στην αποκατάσταση του υγροβιότοπου του ποταμού Μορώνη.

Σε συνεντεύξεις τους στην ΕΡΤ Χανίων, η πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος Νάνσυ Αγγελάκη και ο Δήμρχος Τάσος Βάμβουκας, έδωσαν τις δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές τους για το θέμα. Η κ. Αγγελάκη επέρριψε όλη την ευθύνη στη Δημοτική αρχή την οποία και κατηγόρησε για «ανικανότητα διαχείρισης των σημαντικών θεμάτων του Δήμου.

Η ανακοίνωση της κ. Αγγελάκη:

Τ. Βάμβουκας – Ν. Αγγελάκη: Σκληρή αντιπαράθεση για απένταξη έργων (audio)Η κ. Αγγελάκη άφησε ευθέως να εννοηθεί ότι ο Δήμαρχος δεν έχε πια την πλειοψηφία, λέγοντας ότι από τους 29 Συμβούλους της παράταξής του, απαιτείται η ψήφος των 25 για να έχει την πλειοψηφία και, πολλές φορές δεν την συγκεντρώνει.
Από την πλευρά του ο κ. Βάμβουκας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα έργα θα υλοποιηθούν μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για συστηματική υπονόμευση του έργου του Δήμου.

Ακούστε τη συνέντευξη που παρχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Αγγελάκη:

«Στο σημείο μηδέν η Δημοτική Αρχή Χανίων»
«H έλλειψη διεκδικητικού πλαισίου και η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής στην διαχείριση των σημαντικών θεμάτων του Δήμου μας, έρχεται στο προσκήνιο για μία ακόμη φορά, με αφορμή την απένταξη των έργων της ανάπλασης της πλατείας Σούδας και της αποκατάστασης του υγροβιότοπου του ποταμού Μορώνη.
Για μία ακόμη φορά, ο κ. Βάμβουκας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ρίχνει το φταίξιμο σε… «κάποιους αντιπολιτευόμενους», προβαίνοντας μάλιστα σε σειρά συστάσεων και υποδείξεων, φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει ότι «προς λύπη κάποιων συνεχίζουμε με επιμονή και όραμα το έργο στον Δήμο μας…».
Για ποιο όραμα και έργο μιλά ο κ. Βάμβουκας;
Μάλλον, πρόκειται για… όνειρα θερινής νυκτός, αφού κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του, δεν έχει οραματιστεί, σχεδιάσει και υλοποιήσει κάποιο έργο, μεγάλο ή μικρό, με τα προβλήματα να συσσωρεύονται καθημερινά.
Είναι γεγονός ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν ξεκίνησε από το σημείο μηδέν, είναι στο σημείο μηδέν.
Η έλλειψη συνεργασίας με τους εργαζόμενους, η έλλειψη τεχνικών έργων, η υποβάθμιση κοινωνικών δομών, η εγκατάλειψη των περιαστικών Δήμων, οι ελιτίστικες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καταμαρτυρούν την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να επιλύει τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του Δήμου. Και για να καλύψει αυτή την αδυναμία, την ανεπάρκεια και ανικανότητα, κατηγορεί την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Με κύριο χαρακτηριστικό την αυταρχικότητα και την έλλειψη διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς και τις κοινωνικές ομάδες, το μόνο που – τελικά – έχει καταφέρει ο κ. Βάμβουκας, είναι να ωθεί τους συνδημότες μας στα άκρα, με πρόσφατο παράδειγμα τα κλειστά καταστήματα στις 31 Μαΐου και τις μαύρες σημαίες στο Δημαρχείο.
Η έλλειψη συνεννόησης και συνεργασίας αντικατοπτρίζεται δε και στην παράταξή του, αφού ούτε τις ψήφους των συμβούλων του δεν συγκεντρώνει στις ψηφοφορίες των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων. Σημειωτέον δε, ότι από τους 29 Συμβούλους της παράταξής του, απαιτείται η ψήφος των 25 για να έχει την πλειοψηφία.
Κύριε Βάμβουκα, μήπως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης; Για να τύχει αυτός ο Δήμος ένα καλύτερο μέλλον!!!
Υ.Γ. Όσον αφορά στα έργα της ανάπλασης της πλατείας Σούδας και της αποκατάστασης του υγροβιότοπου του ποταμού Μορώνη, θυμίζω στον κ. Βάμβουκα ότι προσωπικά είχα ψηφίσει υπέρ (όπως και για κάθε άλλο έργο που «έρχεται» προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο), με γνώμονα την ανάπτυξη του Δήμου μας».


Η ανακοίνωση του κ. Βάμβουκα:

Τ. Βάμβουκας – Ν. Αγγελάκη: Σκληρή αντιπαράθεση για απένταξη έργων (audio)

Ακούστε τη συνέντευξη που παρχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας:

“Επειδή ήδη άρχισαν να χύνονται κροκοδείλια δάκρυα για τη μη επιλογή των δύο σημαντικών προτάσεων έργων, που κατέθεσε ο Δήμος Χανίων για την ανάπλαση της πλατείας της Σούδας, αλλά και την αποκατάσταση του υγροβιότοπου του ποταμού Μορώνη, από κάποιους αντιπολιτευόμενους, που φέρουν μάλιστα και οι ίδιοι ευθύνη, επισημαίνω τα εξής:

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει κλείσει και τους επόμενους μήνες θα επαναπροκηρυχθεί, γι΄ αυτό θα τους συνιστούσα να μην εκφράζουν τη χαιρεκακία τους για την παρεμπόδιση ή την καθυστέρηση έργων μεγάλης ωφέλειας για τον Δήμο μας.

Σε τέτοια ζητήματα προέχει να προχωράμε με ομοθυμία. Η ψήφος δε του συμβούλου της αντιπολίτευσης του Δήμου έχει την ίδια ισχύ με αυτή του συμβούλου της συμπολίτευσης.

Προς λύπη κάποιων συνεχίζουμε με επιμονή και όραμα το έργο στον Δήμο μας και θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά”.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία:Αρτεμις Κατράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος