Στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τρίτη 20 Απριλίου ,το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και υπαλλήλων συναφών επαγγελμάτων καθώς ο κλάδος πλήττεται βάναυσα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αντιπροσωπία των εργαζομένων, την οποία συνόδευαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Λιολάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνης, Νίκος Μανουσάκης συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης όλων των απασχολούμενων στον Τουρισμό καθώς λόγω της πανδημίας εκατοντάδες επιχειρήσεις του κλάδου παραμένουν κλειστές για μήνες , με αποτέλεσμα καθημερινές απολύσεις εργαζομένων. Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα που επέδωσε το Σωματείο, αναφέρεται η καθολική υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων στα ξενοδοχεία, τα καταλύματα και τις επιχειρήσεις εστίασης, η ανάκληση όλων των απολύσεων και απαγόρευση αυτών για το επόμενο διάστημα και αναπλήρωση των μισθών στο 80% των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή, αν το μέτρο συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Η κα Λιονή δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και τόνισε πως ο πυλώνας της ελληνικής αλλά και της τοπικής οικονομίας πρέπει, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, να ενισχυθεί , καθώς εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την οικονομική καταστροφή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος