Μ. Σκουλάκης κατά Δημοτικής Αρχής Χανίων

Σκληρή επίθεση εξαπολύει με ανακοίνωσή του στον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και πρώην Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Βάμβουκα (8/11/2016).

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βάμβουκας είχε κατηγορήσει τον κ. Σκουλάκη ότι επιχειρεί την αποδόμηση της νυν δημοτικής αρχής με τεχνικές παραπλάνησης και επικοινωνιακά τεχνάσματα.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στην τελευταία δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας μου καταλογίζει πως ως παλιός πολιτικός κατέχω την τέχνη της παραπλάνησης και τα απαραίτητα επικοινωνιακά τεχνάσματα, παρουσιάζοντας φανταστικές μελέτες για να αντιπαρέλθω το περιορισμένο έργο μου και την έλλειψη σχεδιασμού και οράματος κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Επ΄ αυτών των φαιδρών επιχειρημάτων απαντώ στον κ. Βάμβουκα:
Α) Είμαι περήφανος που ο λαός των Χανίων, αξιολογώντας τις προσπάθειές μου για το καλό του τόπου μας και τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών, με εξέλεξε 11 φορές βουλευτή του Νομού Χανίων (30 συναπτά έτη), χωρίς καμία παραπλάνηση από μέρους μου.
Επιπρόσθετα, (42) δημοσιογράφοι της Βουλής, σε μυστική ψηφοφορία, με κατέταξαν πρώτο υπουργό σε παρουσία, ύφος, ήθος και αποτελεσματικότητα. Αν έχετε την περιέργεια, σας προτρέπω να μπείτε στο διαδίκτυο και να δείτε την ανταπόκριση της τελευταίας ομιλίας μου στη Βουλή, στις 19/12/2010. Θα αντιληφθείτε ότι η εικόνα αυτή δεν οφείλετο σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Δεν είχα μαγικές ικανότητες επί 30 χρόνια να παραπλανώ το λαό των Χανίων, (μην τον προσβάλετε με τις δηλώσεις σας) τους δημοσιογράφους της Βουλής και τους Βουλευτές όλων των πτερύγων, που όλοι όρθιοι με χειροκροτούσαν στις 19/12/2010;
Β) Όσον αφορά στις μελέτες που επικαλείστε:
Λυπούμαι ειλικρινά που μετά από δύο χρόνια και τρείς μήνες Διοίκησης του Δήμου Χανίων, δηλώσατε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 7/11/2016 πως για το ποδηλατοδρόμιο δεν σας παραδόθηκε φάκελος και πως εσείς ανασυστήσατε φάκελο. Γιατί αυτή η διαστρέβλωση της αλήθειας; Για να απαξιώσετε τις τρίχρονες προσπάθειές μας; Δεν σας ενημέρωσε ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αδοντάκης που γνώριζε πολύ καλά, ότι το έργο ανήκει αποκλειστικά στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.); Θα σας είπε ότι επί θητείας μας καταφέραμε και πετύχαμε χρηματοδότηση 400.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ, ότι μας παραχώρησε η Γ.Γ.Α. τη χρήση, για να μπορέσει ο Δήμος Χανίων να πληρώσει τον εργολάβο και τελικά το έργο δεν προχώρησε λόγω κακοτεχνιών της προηγούμενης εργολαβίας, τις οποίες έγκαιρα ανέδειξε ο έντιμος ανάδοχος, με αποτέλεσμα να λυθεί η εργολαβία και να σταματήσει το έργο με απόφαση της Γ.Γ.Α.
Γνωρίζω ότι σας ενημέρωσε ο κ. Αδοντάκης για μια σύσκεψη που έκανε με αθλητικούς παράγοντες και συλλόγους του Δήμου, ότι ενημερώθηκε από τη Νομική Υπηρεσία για όλα τα περιστατικά.
Είμαι βέβαιος ότι τόσο ο κ. Αδοντάκης όσο και οι σημερινοί σας σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι που ήταν τότε στη Δημοτική μας Παράταξη, που με την ψήφο τους ενέκριναν όλες τις ενέργειες και αποφάσεις, γνωρίζουν τα πάντα. Θα σας έχουν ενημερώσει για τις προσπάθειές μας που έφτασαν μέχρι την Ολλανδία για την αναζήτηση του μελετητή του έργου ο οποίος και το επεσκέφθη και ζήτησε ως αμοιβή 500.000 ευρώ εκτός διαδικασίας και εργολαβίας. Το μόνο που μας απέμενε τότε ήταν να υποβάλουμε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, πράγμα που έγινε στις 15/4/2014. Αυτή είναι η αλήθεια για το ποδηλατοδρόμιο. Μόνο ο κ. Βάμβουκας προσποιείται ότι δεν ξέρει τίποτα, αφού δεν του παραδώσαμε φάκελο…
Θέλω, κλείνοντας, να υπενθυμίσω στον κ. Βάμβουκα ότι ο Νοέμβριος 2016 είναι τελείως διαφορετικός από τον Μάιο του 2014. Τότε, όσες υπερβολές, αναλήθειες, ψεύτικες υποσχέσεις και αν έδινε ο κ. Βάμβουκας γινόταν πιστευτός από τους πολίτες των Χανίων, δεδομένου ότι ήξερε καλά το έργο του λαϊκισμού και συνεχίζει να το παίζει και σήμερα αγνοώντας ότι ο λαϊκισμός έχει κοντά πόδια. Οι μάσκες πέφτουν.
Μετά από όλα αυτά, ενημερώνω τον κ. Βάμβουκα, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, την Εκτελεστική Επιτροπή, ότι η αλήθεια δεν χτυπιέται με το ψέμα και τον λαϊκισμό. Γι’ αυτό καλό θα είναι να δουν όλοι μαζί την παλιά ελληνική ταινία «ο Μαυρογιαλούρος». Κάτι θα διδαχθούν».
Υ.Γ: Για τις υπόλοιπες μελέτες και τα συνεχιζόμενα έργα θα δίδεται απάντηση από την παράταξή μας, με ντοκουμέντα του Δημοτικού Συμβουλίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος