Ρέθυμνο: Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου: Αντιφασιστικά αντανακλαστικά και επαγρύπνηση από την κοινωνία.(audio)

Στο Ρέθυμνο υπάρχει «μια γενιά που γαλουχήθηκε στην ατιμωρησία και στην αποσιώπηση. Οι ευθύνες βαραίνουν κυρίως τα πολιτικά πρόσωπα που τους κάλυπταν, τη δικαστική εξουσία που ήταν θεατής, την αστυνομία που ήξερε και τα ΜΜΕ που απλά κατέγραφαν ξυλοδαρμούς σαν συνήθεια».
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου, (αδΡε) με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος Ρεθεμνιώτη ιδιοκτήτη καταστήματος από 34χρονο, θαμώνα, πριν λίγες ημέρες στο Ρέθυμνο.

Ο 34χρονος προφυλακίστηκε την Τρίτη, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας, η αδΡε πραγματοποίησε κινητοποίηση με αίτημα «η πόλη να παραμείνει φιλόξενη προς τους ανθρώπους και τις ιδέες της και αφιλόξενη προς τα κτήνη που παράγει αυτό το ανθρωποφάγο σύστημα».

Η ανακοίνωση της αδΡε για την κινητοποίηση:
Δυναμική η σημερινή αντιφασιστική κινητοποίηση.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των προηγούμενων ημερών, γύρω στα 100 άτομα με πορεία απο το δημαρχείο και περνώντας μέσα απο την παλιά πόλη (κάνοντας μία στάση στο σημείο όπου συνέβη η επίθεση στον ιδιοκτήτη του καταστήματος) κινήθηκαν προς το δικαστικό μέγαρο όπου περνούσε την αυτόφωρη διαδικασία το στέλεχος της χρυσής αυγής.
Όταν φτάσαμε στο δικαστήριο, το οποίο φρουρούσαν αρκετές δεκάδες αστυνομικών (ενστολων και μη) πληροφορηθήκαμε ότι η διαδικασία του αυτοφώρου είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα και ότι είχε αποφασιστεί η προφυλάκιση του.
Μετά την πληροφορία αυτή το σώμα της πορείας κατευθύνθηκε προς την παλιά πόλη κάνοντας μία στάση στο αστυνομικό τμήμα και μετά ο κόσμος αποχώρησε με την υπόσχεση ότι αυτή η πόλη θα παραμείνει φιλόξενη προς τους ανθρώπους και τις ιδέες της και αφιλόξενη προς τα κτήνη που παράγει αυτο το ανθρωποφάγο σύστημα.
Ρέθυμνο πόλη αντιφασιστική.
03/09/19
Ρέθυμνο: Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου: Αντιφασιστικά αντανακλαστικά και επαγρύπνηση από την κοινωνία.(audio)
Το μέλος της Αντιφασιστικής δράσης Ρεθύμνου Γιάννης Βασιλάκης, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων, τονίζοντας ότι ο προφυλακισμένος δράστης ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στο Ν. Λασιθίου, ενώ είναι το ίδιο πρόσωπο που μαχαίρωσε έναν 44χρονο Αλβανό πολίτη, τον Αύγουστο, χωρίς κανένα λόγο. Πρόκειται για ξεκάθαρα εγκληματική φυσιογνωμία που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά βίαια περιστατικά στο Ρέθυμνο, ανάφερε ο κ. Βασιλάκης, τονίζοντας ότι είναι ένας νεοναζί ιδεολογικά καταρτισμένος.
Η Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου, πρόσθεσε ο κ. Βασιλάκης, επιχειρεί να θίξει και να αναδείξει προβλήματα που δύσκολα ανοίγει η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και της Κρήτης. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην Κρήτη, τόνισε το μέλος της «αδΡε» και έκανε λόγο για σύμπλεγμα εξουσιών(πολιτικών – δικαστικών – οικονομικών συμφερόντων) στο νησί, που έχουν οδηγήσει σε «μαφιοζοποίηση» της πολιτικής, ενώ η κοινωνία δεν μιλάει για να μην μπλέξει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της «αδΡε»:

Για την απόπειρα δολοφονίας συμπολίτη μας από στέλεχος της ναζιστικής χρυσής αυγής.
Απόπειρα δολοφονίας στο Ρέθυμνο. Στέλεχος της ΟΕΡ τα παλιά τα χρόνια, στέλεχος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος βουλευτής της στα επόμενα.
Ρέθυμνο: Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου: Αντιφασιστικά αντανακλαστικά και επαγρύπνηση από την κοινωνία.(audio)

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τον επίδοξο φονιά (3ος απο τα δεξιά) να χαιρετά ναζιστικά, με ένα κομμάτι του τότε πυρήνα της ΧΑ που διαλύθηκε στους επόμενους μήνες.
Ρέθυμνο: Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου: Αντιφασιστικά αντανακλαστικά και επαγρύπνηση από την κοινωνία.(audio)
Προφανώς κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα. Ο ελληνικός εθνικισμός και τα ακροδεξιά τάγματα, ιστορικά, είτε κινούνται έξω από τον κρατικό μηχανισμό είτε εντός του, αποτελούν εν δυνάμει εγκληματικές οργανώσεις. Η ανοχή και η κάλυψη στους οερίτες την πρώτη δεκαετία του 2000 δημιουργεί τους δολοφόνους του σήμερα. Μια γενιά που γαλουχήθηκε στην ατιμωρησία και στην αποσιώπηση. Οι ευθύνες βαραίνουν κυρίως τα πολιτικά πρόσωπα που τους κάλυπταν, τη δικαστική εξουσία που ήταν θεατής, την αστυνομία που ήξερε και τα ΜΜΕ που απλά κατέγραφαν ξυλοδαρμούς σαν συνήθεια. Στη δεύτερη δεκαετία η προσπάθεια συγκρότησης της ΧΑ στην πόλη μας συναντάει ισχυρές κοινωνικές αντιστάσεις και ιδιαίτερα μετά την δολοφονία Φύσσα γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να στεριώσει.
Μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία, μέσα σ’ ένα δύσκολο κοινωνικό πλαίσιο, οφείλουμε τουλάχιστον να μιλάμε έξω από τα δόντια. Το χρωστάμε στους ανθρώπους που χάσαμε και στους ανθρώπους που άλλαξε η ζωή τους όταν «συναντήθηκαν» με τους θρασύδειλους. Η μικρή ιστορική αναδρομή δεν είναι παρελθοντική αλλά μελλοντική. Πολιτικά και οικονομικά πρόσωπα καλύπτουν και τώρα εγκληματικά κυκλώματα και κάποια από αυτά έχουν άμεσες επαφές με ακροδεξιούς κύκλους. Μπορεί το βασικό κίνητρο να είναι το οικονομικό αλλά κάποιοι φαντασιώνονται εθνικιστικές συμμορίες συσσωρεύοντας οπλισμό, σφαίρες και κάνοντας εκπαιδεύσεις. Αυτά συμβαίνουν τώρα στην Κρήτη.
Έτσι ένας 34 χρόνος μαχαιρώνει μετανάστη και πυροβολεί μαγαζάτορα, ένας 22χρονος οργανώνει πεσίματα, επιδεικνύει οπλισμό και φαντασιώνεται μια νέα ΟΕΡ, ένας 45χρονος καρατέκα απειλεί και οργανώνει εκπαιδεύσεις και πάει λέγοντας ξετυλίγοντας το κουβάρι του χαφιεδότσουρμου στο Ρέθυμνο.
Βιώνουμε ένα σάπιο πολιτικό και δικαστικό σύστημα που δεν θα σταματήσει να στηρίζει το έγκλημα, σε όλες τους τις συνιστώσες, για λόγους συμφερόντων και ψηφοθηρίας. Όπως δεν θα σταματήσει να στηρίζει το πλιάτσικο σε βάρος της κοινωνίας και το ξεπούλημα των πάντων στ ‘όνομα της αγοράς. Φυσικά για όλους αυτούς τους ”πατριώτες” το μεγάλο πρόβλημα της κοινωνίας αυτή τη στιγμή είναι τα Εξάρχεια και οι πρόσφυγες.
Τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά και η δημοκρατική επαγρύπνηση μιας ζωντανής κοινωνίας αποτελούν το μόνο ανάχωμα, την ελπίδα, το χρώμα, τη δημιουργία.
Τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο και τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Όλες και όλοι στο δημαρχείο την Τρίτη 3/9 το πρωί στις 10.00.
Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου (α.δ.ρε)
Σεπτέμβριος 2019

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ.Βασιλάκης:

Φωτογραφίες από το προφίλ της Αντιφασιστικής δράσης Ρεθύμνου στο facebook

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος