Πρόγραμμα ψηφιακής ξενάγησης «Digital curator for a day» από το Μουσείο Ν. Καζαντζάκη, για νέους 12 έως 16 ετών

Τρόπους ψηφιακής προβολής και ανάδειξης των μουσείων θα γνωρίσουν παιδιά από 12 έως 16 ετών, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Digital Curator for a day» που θα υλοποιηθεί στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη.

Πρόγραμμα ψηφιακής ξενάγησης «Digital curator for a day» από το Μουσείο Ν. Καζαντζάκη, για νέους 12 έως 16 ετών

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-5/11) στο μουσείο, στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με την Clio Muse Tours, και αποβλέπει στη συμμετοχή, τη γνωριμία και την εξοικείωση των νέων με τον σύγχρονο πολιτισμό. Το ζητούμενο είναι οι νέοι, μέσω της διαδραστικής μάθησης, εξερευνώντας τις συλλογές και ορμώμενοι από τα εκθέματα του μουσείου, να ωθηθούν ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους ψηφιακή ξενάγηση, αφιερωμένη στο έργο και τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη.

Το DC4aday που τέλει υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠΠΟΑ, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τα εργαλεία για τη δημιουργία περιεχομένου ψηφιακών ξεναγήσεων, που θα «μιλάει» τη «γλώσσα» των δημιουργών της, ως απόρροια μιας προσέγγισης «από τη βάση στην κορυφή» στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η διαδικασία θα ξεκινήσει με εκπαιδευτικά εργαστήρια στους χώρους του μουσείου, θα συνεχίσει με διαδικτυακή καθοδήγηση (online mentoring), και θα ολοκληρωθεί με έναν διαγωνισμό που θα έχει ως έπαθλο την καταχώρηση της νικητήριας ψηφιακής ξενάγησης στη βραβευμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη online πλατφόρμα ψηφιακών ξεναγήσεων Clio Muse Tours.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, συνιστάται στα σχολεία που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, να κάνουν έγκαιρη προκράτηση θέσεων, επιλέγοντας και συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής, που είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του μουσείου, https://www.kazantzaki.gr με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος