Πολλά βραβεία στο ποιοτικό Κρητικό ελαιόλαδο στον 7ο Παγκρήτιο διαγωνισμό

Τα κρητικά ελαιόλαδα διακρίνονται συνεχώς με βραβεία για την ποιοτική τους αναβάθμιση και η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στηρίζουν, προβάλλουν και αναδεικνύουν το ποιοτικό Κρητικό ελαιόλαδο, τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, να αποκτήσει ταυτότητα το τυποποιημένο λάδι και να πάρει την υπεραξία που του αναλογεί προς όφελος των παραγωγών. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, στην τελετή απονομής των βραβείων του Παγκρήτιου διαγωνισμού ελαιόλαδου που πραγματοποιήθηκε χθες στο καφέ «Μαρίνα» στο Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου.

Πολλά βραβεία στο ποιοτικό Κρητικό ελαιόλαδο στον 7ο Παγκρήτιο διαγωνισμό

Με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του ελαιόλαδου, την τυποποίησή του και την καλύτερη δυνατή προώθηση του ποιοτικού Κρητικού ελαιόλαδου στις διεθνείς αγορές αλλά και στην εσωτερική αγορά, η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν με επιτυχία τον 7ο Παγκρήτιο διαγωνισμό σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς ελαιολάδου της Κρήτης: Τους συνδέσμους Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Εξαγωγέων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου.

Πολλά βραβεία στο ποιοτικό Κρητικό ελαιόλαδο στον 7ο Παγκρήτιο διαγωνισμό

Στην συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των Κρητικών ελαιολάδων, αλλά και στους στόχους του διαγωνισμού, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, Σταύρος Τζεδάκης, καλωσορίζοντας τον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο του Π.Σ, Αντιπεριφερειάρχες, εκπροσώπους της Τ.Α, φορείς, διαγωνιζόμενους- συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 74 επιχειρήσεις από όλη την Κρήτη και η κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα ήταν 31 από την ΠΕ Ηρακλείου, 14 από την ΠΕ Χανίων,11 από την ΠΕ Ρεθύμνου και 18 επιχειρήσεις από την ΠΕ Λασιθίου. Οι ποικιλίες ελαιολάδου που διαγωνίστηκαν αφορούσαν κυρίως την ποικιλία Κορωνέϊκη με 97 δείγματα, ενώ στον διαγωνισμό συμμετείχαν 4 δείγματα από την ποικιλία τσουνάτη, 2 με την ποικιλία λιανολιάς, και 1 χονδρολιάς. Στο σύνολο των 104 δειγμάτων, διαγωνίστηκαν 47 στην κατηγορία συμβατικής καλλιέργειας, 33 στη βιολογική καλλιέργεια και 24 δείγματα στην κατηγορία ΠΟΠ-ΠΓΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος