Ποδηλατοβόλτα για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων

Η Στέλλα και ο Γιάννης το 2017, η Θέλμα τον Σεπτέμβριο του 2021 και μόλις την περασμένη Πέμπτη ο 25 χρόνος Δημήτρης. Τρεις φοιτητές και μια εργαζόμενη του Πολυτεχνείου Κρήτης άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο και η ποδηλατοβόλτα που έγινε το πρωί στο Ακρωτήρι Χανίων ήταν αφιερωμένη στη μνήμη τους.

Και όχι μόνο των τεσσάρων που έφυγαν τόσο άδικα και βύθισαν στο πένθος το Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά και όσων ακόμη έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων έγινε μια ποδηλατική διαδρομή 40 χιλιομέτρων στο Ακρωτήρι Χανίων, που ξεκίνησε το πρωί από την είσοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ποδηλατοβόλτα για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτωνΚατά τη διάρκεια της διαδρομής πραγματοποιήθηκαν ενδιάμεσες στάσεις, στις οποίες οι ποδηλάτες μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες για τις υπηρεσίες του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης, του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ που διοργάνωσε τη συγκεκριμένη δράση.

«Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν βασική αιτία θανάτου ατόμων, ηλικίας 5 έως 29 ετών και σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων και να προωθήσουμε το μήνυμα “αλλάζω οδική συμπεριφορά, αλλάζω ζωή», είναι το μήνυμα που έστειλαν οι διοργανωτές.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος