Παραίτηση με αιχμές στο Νοσοκομείο Χανίων

Την παραίτησή του ανακοίνωσε χθες με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Δ/ντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων Νίκος Τσινιμικάκης.

Η παραίτηση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη συνέντευξη των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου, όπου καταγγέλλονταν “η δραματική έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού που επιδεινώνεται αμείωτα”, αλλά και την ανακοίνωση το Σαββατοκύριακο του Συλλόγου εναπομενόντων ιατρών του ιδρύματος.

Στο κείμενο που ανάρτησε ο κ. Τσινιμινάκης εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση, που είναι «αφενός οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί λόγω υποστελέχωσης που οφείλεται στις εμμονικές ιδέες των κρατούντων για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Αλλά και η προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά ανθρώπων τόσο προς εμένα όσο και προς άλλους συναδέλφους μου της Β Χειρουργικής, ανθρώπων ευκαιριακά βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης για τη λειτουργία του νοσοκομείου χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα πως λειτουργεί».

Η ανάρτηση του κ. Τσιμινικάκη αναφέρει μεταξύ άλλων:

Με μεγάλη μου λύπη αλλά δυστυχώς και απογοήτευση αναγκάστηκα σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή Χειρουργικής στην Β Χειρουργική κλινική μια θέση που πιστεύω ότι την τίμησα με θυσίες σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο και αίσθηση χρέους τόσο προς τους ασθενείς όσο και προς τους συναδέλφους μου επί 21 ολόκληρα χρόνια στο νοσοκομείο Χανίων σε συνολική υπηρεσία 31 χρόνων στο ΕΣΥ… “.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος