Οι προϋποθέσεις για να φέρει επιβάτες τον χειμώνα η Ryanair

Το αναπτυξιακό πλάνο της Ryanair και τον ιδιαίτερο ρόλο του δυναμικού τουριστικού προορισμού των Χανίων, παρουσιάστηκε την Τρίτη από κορυφαία στελέχη της εταιρείας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΧ, με πρωτοβουλία του Τεχνικού, Οικονομικού και Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίων Χανίων.

Οι προϋποθέσεις για να φέρει επιβάτες τον χειμώνα η Ryanair

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Eddie Wilson, αναφέρθηκε στη δυναμική προοπτική των Χανίων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι φορείς του τόπου θα πρέπει να πιέσουν την πολιτεία, ώστε τα αεροδρόμιο που ελέγχονται από την Fraport, να γίνουν ανταγωνιστικά σε σχέση με άλλους προορισμούς. Επίσης, ο κ. Wilson, αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάργηση φόρου ανά επιβάτη κατά τη χειμερινή περίοδο. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η εταιρεία θα μπορεί να φέρνει περισσότερους επιβάτες.

Οι προϋποθέσεις για να φέρει επιβάτες τον χειμώνα η Ryanair

Σύμφωνα με την ανάλυση πτήσεων του Παρατηρητηρίου Αεροπορικού Κλάδου Δυτικής Κρήτης (με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Χανίων) στο διεθνές αεροδρόμιο των Χανίων (δεδομένα έως και 22/08/2022) η “Ryanair” αναδεικνύεται η αεροπορική εταιρεία με τις περισσότερες αφίξεις και εξυπηρετούμενους προορισμούς. Η εταιρία διαθέτει από το 2011 πολυδιάστατη επενδυτική παρουσία στα Χανιά, έχοντας ήδη μεταφέρει 3,5 εκατομμύρια επιβάτες και υποστηρίξει περίπου 700 θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα διαθέτει και τοπική βάση από το 2013, την οποία δυστυχώς πλέον υπολειτουργεί μόνο κατά τη θερινή περίοδο με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό αεροσκαφών.

Οι προϋποθέσεις για να φέρει επιβάτες τον χειμώνα η Ryanair

Στην εισήγησή του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης, τόνισε ότι « στον Τουριστικό προορισμό των Χανίων, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για το καλύτερο καλοκαίρι της ιστορίας μας. Με σκληρή και συλλογική προσπάθεια κατακτήσαμε μια από τις κορυφαίες θέσεις στην Ελληνική Αγορά με το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2022, να έχει διακινήσει 2.331.457 επιβάτες, έναντι 1.035.167 το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Το αεροδρόμιο Χανίων κατέγραψε διψήφια άνοδο διεθνών αφίξεων σε ποσοστό 19,8% τον Αύγουστο, έναντι του Αυγούστου του ’19, που μεταφράζεται σε 245.623 ξένους τουρίστες.

Ο Τουρισμός, είναι με διαφορά ο πλέον δυναμικός κλάδος της Οικονομίας των Χανίων, καθώς σήμερα παράγει περισσότερο από το 50% του περιφερειακού Α.Ε.Π. και εξασφαλίζει το 25% της Απασχόλησης του τόπου μας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται δίκαια στο επίκεντρο της συστηματικής μελέτης και των δυναμικών παρεμβάσεων εκ μέρους της Επιχειρηματικής, Οικονομικής και Τεχνικής μας Κοινότητας.

Για το λόγο αυτό, τα Επιμελητήρια της Δυτικής Κρήτης έχουμε ήδη τοποθετηθεί δημόσια και εργαζόμαστε μεθοδικά για τη διερεύνηση των προϋποθέσεων δημιουργίας «Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης» & «Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού των Χανίων», στο πλαίσιο των θεσμικών δυνατοτήτων που μας προσφέρει πλέον ο νέος Νόμος 4875, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος