Να επιστραφεί ο εξοπλισμός του ΕΠΑΛ Κισσάμου στα χέρια των δημοτών, ζητά η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων (ηχητικό)

Την άμεση επιστροφή του σχολικού εξοπλισμού που -όπως διαπιστώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου- έχει απομακρύνει ο εργολάβος που έχει αναλάβει την κατεδάφιση του ΕΠΑΛ Κισσάμου, ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Να επιστραφεί ο εξοπλισμός του ΕΠΑΛ Κισσάμου στα χέρια των δημοτών, ζητά η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων (ηχητικό)

Το ζήτημα προέκυψε όταν τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καστανάκης, εντόπισε τυχαία, ένα από τα φορτηγά του εργολάβου να κατευθύνεται προς τα Χανιά, μεταφέροντας αναβατόριο που χρησιμοποιούν οι μαθητές του ΕΠΑΛ, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους. Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία, που προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού, ενώ ο Δήμος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του εργολάβου. Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ευθύνες φέρει και ο Δήμος, αφού δεν απομάκρυνε έγκαιρα το εκπαιδευτικό υλικό.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, επεσήμανε ότι ο Δήμος κινήθηκε έγκαιρα και νόμιμα, χωρίς ωστόσο να ληφθούν οι προφορικές και γραπτές αποφάσεις του από τον εργολάβο.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μυλωνάκη


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κισάμου σε κλίμα αγανάκτησης, λύπης και θυμού, με την παρούσα ανακοίνωση συντάσσεται και δημοσίως στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων του ΕΠΑΛ Κισάμου, για τον αγώνα που κάνουν ώστε να κοινοποιηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις ότι μέρος του εργαστηριακού εξοπλισμού, που αποτελεί περιουσία του σχολείου δηλαδή των μαθητών και των καθηγητών, συνεπώς των δημοτών! έχει απομακρυνθεί από το υπό κατεδάφιση κτήριο, με αδιευκρίνιστους τρόπους από τον υπεύθυνο εργολάβο.
Για εμάς τους εκπροσώπους όλων των Γονέων των μαθητών της Κισάμου, το φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει από τις αναφερόμενες ενέργειες εκτός από ζήτημα πολιτικό είναι και ηθικό! Γνωρίζουμε ότι είναι ευθύνη του Δήμου και των εκπροσώπων του, η ασφαλής μετακίνηση και η ασφαλής αποθήκευση της περιουσίας των ΕΠΑΛ – ΓΕΛ, χρόνος άλλωστε υπήρχε άπλετος από τη στιγμή που τα σχολεία σφραγίστηκαν λόγω ακαταλληλότητας προ ετών.
Να σημειωθεί ότι ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που απομακρύνθηκε, υπό αδιευκρίνιστες προϋποθέσεις, ήταν και λειτουργικός και χρηστικός.
Καταγγέλλουμε λοιπόν, ως κύριο υπεύθυνο το Δήμο Κισάμου για τη μη έγκαιρη μετακίνηση της δημόσιας περιουσίας και για την ευθύνη που φέρει για το πλιάστικο που έχει ακολουθήσει, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Ν. Ζουριδάκη που κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση 2βάθμιας Εκ/σης Χανίων στις 16/9/22 με Αρ.Πρ. 337/Φ3.1 για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των σχολείων που πλέον δεν υφίσταται.
Διεκδικούμε η δημόσια περιουσία να επιστρέψει στα χέρια των δημοτών!»

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος