Κίσσαμος: Μηνύσεις από Δήμο σε βάρος εργολάβου για υπεξαίρεση

Μία απίστευτη υπόθεση εξελίσσεται στον Δήμο Κισσάμου, όπου -όπως καταγγέλλεται- ο εργολάβος που έχει αναλάβει την κατεδάφιση του παλιού σχολικού συγκροτήματος του ΕΠΑΛ, φέρεται να προχώρησε στην υπεξαίρεση οχημάτων, υλικών αλλά και εκπαιδευτικών αντικειμένων.

Κίσσαμος: Μηνύσεις από Δήμο σε βάρος εργολάβου για υπεξαίρεση

Το ζήτημα προέκυψε όταν τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καστανάκης, εντόπισε τυχαία, ένα από τα φορτηγά του εργολάβου να κατευθύνεται προς τα Χανιά, μεταφέροντας αναβατόριο που χρησιμοποιούν οι μαθητές του ΕΠΑΛ, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους.

Κίσσαμος: Μηνύσεις από Δήμο σε βάρος εργολάβου για υπεξαίρεση

Ακολούθησε η άμεση ενημέρωση του Δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη, του Δ/ντή του ΕΠΑΛ κ. Ζουριδάκη, αλλά και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μυλωνάκη, αλλά και του Αντιδημάρχου Κισάμου κ. Χοχλάκη στην ΕΡΤ Χανίων, έχει αφαιρεθεί πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο ο Δ/ντής του σχολείου έχει ήδη καταγράψει, ενώ αφαιρέθηκαν πάνελ και τα μεταλλικά πλέγματα του αμφιθεάτρου.
Μήνυση τελικά κατέθεσε ο Δήμος.
Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη άμεσα, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με την αυτόφωρη διαδικασία για τον εργολάβο.

Κίσσαμος: Μηνύσεις από Δήμο σε βάρος εργολάβου για υπεξαίρεση

«Θα πράξουμε όσα ορίζει ο νόμος», τόνισε ο κ. Μυλωνάκης, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει καλύτερη εικόνα για τα όσα έχουν συμβεί, αλλά και εξελίξεις γύρω από το πως και από ποιον, θα συνεχιστεί το έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η διαμάχη μεταξύ Δήμου και εργολάβου ξεκίνησε πριν από ένα περίπου μήνα, όταν θα ξεκινούσε δηλαδή η πολύπαθη κατεδάφιση του παλιού -και χαρακτηρισμένου ως ακατάλληλου- σχολικού συγκροτήματος.
Ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με την μη μεταφορά του εκπαιδευτικού και τεχνικού εξοπλισμού από τον Δήμο, πριν ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισης.
Ο εργολάβος φαίνεται να υποστηρίζει ότι είχε συμφωνηθεί με τον Δήμο να κρατήσει υλικά από το σχολείο, ως μέρος της αμοιβής του.
Η υπόθεση θα διαλευκανθεί από την Εισαγγελέα, που είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει τη σύμβαση μεταξύ των δύο.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος