Μπάλος Κισσάμου – Στόχος η προστασία των περιοχών Natura και ο αειφόρος τουρισμός (audio)

Στη Λιμνοθάλασσα του Μπάλου ξεναγήθηκαν σήμερα (1/10) από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Κισσάμου οι συμμετέχοντες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ελλάδας – Κύπρου «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού».

Μπάλος Κισσάμου – Στόχος η προστασία των περιοχών Natura και ο αειφόρος τουρισμός (audio)Η αντιπροσωπεία, στην οποία μετέχει το Πολυτεχνείο Κρήτης, πραγματοποίησε αυτοψία στην ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αύριο το πρωί με την έκδοση των συμπερασμάτων.
Επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων είναι η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη περιοχών ενταγμένων στο δίκτυο Natura 2000, όπως η Λιμνοθάλασσα Μπάλου στην Π.Ε Χανίων, και η Χερσόνησος Ακάμα στην Επαρχία.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, Θεοχάρης Τσούτσος, υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας τόσο του θαλάσσιου όσο και του χερσαίου περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή, που απειλείται άμεσα με υποβάθμιση λόγω των υπεράριθμων επισκεπτών τους τουριστικούς μήνες αιχμής.

Θα ακολουθήσει καταγραφή των επαπειλούμενων ειδών, κατασκευή παρατηρητηρίου, ενώ στους στόχους του εγχειρήματος είναι να υιοθετηθούν νέες πρακτικές σε ότι αφορά τον επιτρεπόμενο αριθμών επισκεπτών, ηλεκτρονικές κρατήσεις και εισιτήριο εισόδου, όπως αυτό ήδη εφαρμόζεται στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, στο Ξυλόσκαλο Ομαλού.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Τσούτσου στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Μ. Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος