Μ. Συντυχάκης: Να ανακληθεί η απόλυση εργαζόμενης σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά Χανίων (video)

Να γίνει οριστική ανάκληση της «απαράδεκτης» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε απόφασης απόλυσης από το ξενοδοχείο «ΣΑΝΤΑ ΕΛΕΝΑ», στον Πλατανιά Χανίων της εργαζόμενης και η εργοδοσία να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή για την απόλυση καμαριέρας.

Ο κ. Συνταυχάκης υποστήριξε πως “η καμαριέρα διώκεται, επειδή η ίδια και άλλες 7 εργαζόμενες ζήτησαν, με επιστολή τους προς την εργοδοσία, να προσλάβει επιπλέον 2 άτομα για να μοιραστεί η δουλειά, να σταματήσει η εξουθενωτική, σωματική και ψυχολογική τους κατάρρευση, οι λιποθυμίες, τα κλάματα και η απελπισία”.

Πρόσθεσε πως “η εργοδοσία «άστραψε και βρόντηξε» και με εκδικητικό μένος και άκρως απειλητικό ύφος, τους είπε «κάποια θα την πληρώσει γι’ αυτό που έγινε»”.

Όπως ανέφερε “η εργοδοσία αξιοποιεί το νομοθετικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, που της δίνει «αέρα στα πανιά» να τσαλαπατά κάθε έννοια αξιοπρέπειας και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα”.

Επιπλέον, ο Μ. Συντυχάκης υποστήριξε ότι “η εργοδοσία σκαρφίστηκε διάφορες μεθοδεύσεις, για να την παγιδεύσει, ότι τάχα η ίδια επέλεξε την αποχώρησή της από τη δουλειά της, με απώτερο στόχο να την απομακρύνει, να την απολύσει. Τροποποίησε μονομερώς το πρόγραμμα εργασίας της εργαζόμενης, χωρίς να είναι σε γνώση της, μετατρέποντας τα ρεπό της σε εργάσιμες μέρες, για να χτίσει τον μύθο των αδικαιολόγητων απουσιών, ως πρόσχημα για την απόλυση.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, παρέθεσε τα στοιχεία της έκθεσης του ΣΕΠΕ, σύμφωνα με την οποία δεν υφίσταται οικειοθελής αποχώρηση της εργαζόμενης και πως η εταιρεία δεν συναινεί στην επιστροφή της εργαζόμενης στην εργασία της παρά τη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση, τόνισε στη δευτερολογία ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος