«Λαϊκή Συσπείρωση» Καντάνου – Σελίνου: Με δόλο επικαιροποιείται το θέμα της επέκτασης του λατομείου στο φαράγγι

Το θέμα της επικαιροποίησης που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με την επέκταση ή μη, της δραστηριότητας του λατομείου στο φαράγγι της Καντάνου, θίγει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Καντάνου – Σελίνου: Με δόλο επικαιροποιείται το θέμα της επέκτασης του λατομείου στο φαράγγι

«Πρόκειται για μια συζήτηση, που αρκετές φορές περιέχει δόλο, υποκινείται από συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και στοχεύει στον αποπροσανατολισμό του λαού της περιοχής», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση η παράταξη, η οποία καταγγέλλει απειλές και προσπάθεια κλίματος εκφοβισμού, που «θυμίζουν κλίμα άλλων εποχών», σε όσους επιχειρούν την περιβαλλοντική, αρχιτεκτονική μα και ιστορική διάσωση του φαραγγιού.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Καντάνου – Σελίνου: Με δόλο επικαιροποιείται το θέμα της επέκτασης του λατομείου στο φαράγγι


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όποιος σταθεί να περιεργαστεί το φαράγγι- και ειδικά αν το διασχίσει γνωρίζοντας την ιστορία και θαυμάζοντας τον δρόμο, δημιούργημα χειρωνακτικής εργασίας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα (που ίσως αποτελούσε κεφάλαιο έρευνας των μηχανικών σήμερα) – θα κατανοήσει το δίκαιο του αγώνα των κατοίκων της περιοχής που προσπαθούν για την διάσωση του.
Φωνές, απειλές, χαρακτηρισμοί που θυμίζουν κλίμα άλλων εποχών, ταύτιση κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου πολίτη με την Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ από όλους όσους άμεσα ή έμμεσα υπερασπίζονται την υπόθεση της εταιρείας, ένα στόχο έχουν: να σπείρουν κλίμα αντιπαλότητας και πάνω σ ‘αυτό να κτίσουν τα σχέδια τους. Δηλώνουν επανειλημμένως πως όποιος δεν ασπάζεται την άποψη τους είναι παρίας και παρασυρμένος.
Αλήθεια, τι ειρωνεία την ίδια στιγμή που χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι και όχι μόνο κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους ή θα τις κρατήσουν με σημαντικό κόστος σε μια εποχή ασταθή, την ίδια στιγμή που οδηγούνται στην φτωχοποίηση, ξεδιάντροπα δηλώνει ο κ. Πρόεδρος της εταιρείας ότι «επαφίεται μόνο στον προγραμματισμό της εταιρείας σε πιο ακριβώς σημείο θα διενεργήσει εξορύξεις επί του συνόλου της έκτασης» δηλαδή συμπεριλαμβανομένου και του δρόμου και φυσικά του δάσους σε γη που δεν τους ανήκει. Αυτό γιατί θεωρείται μάλλον από εκείνους ότι το πρόσφατο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο και η απάντηση της κ. Μενδώνη σε ερώτηση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Μ. Συντυχάκη ( μαζί με το ανακάτεμα σε νόμους και αποφάσεις που ερμηνεύεται κατά το δοκούν και που αποκρύπτει άλλα ) λανθασμένα θεωρείται ότι είναι λευκός καπνός για την χωρίς όρους επέκταση.
Γίνεται προσπάθεια την ίδια στιγμή να χρεωθούν μάλλον στο Κ.Κ.Ε. οι πολιτικές που μας οδήγησαν εδώ και να φανούμε ενάντια στην ανάπτυξη. Μα ακριβώς την ανάπτυξη που επαγγέλλονται την υλοποιούν χρόνια τώρα και το ίδιο πολιτικό προσωπικό με την ίδια συνταγή. Την ανάπτυξη της ρεμουλας, των θαλασσοδανείων, των εικονικών πτωχεύσεων, της εισφοροδιαφυγής και φοροφυγής.
Αλήθεια μπορεί ο κ. Πρόεδρος να μας αναφέρει πόσα χρωστάει η εταιρεία σε Δήμο, εφορία, ΙΚΑ κ.τ.λ. ή μήπως πίσω από το κοινωνικό πρόσωπο των χορηγιών κρύβουν τα χρέη στο Δημόσιο; Άλλωστε, μέθοδος προσφιλής του συναφιού τους.
Γιατί πρόσφατα είχε απώλεια ρύθμισης χρεών στο Δήμο;
Αυτή είναι η συνέπεια του «υγιούς» επιχειρείν στο Δημόσιο;
Δηλώνουμε ότι το σάπιο σύστημα, μέσω του οποίου επιβιώνει και ανδρώνεται με την στήριξη του νομικού πλαισίου και του πολιτικού προσωπικού κάθε αντιλαϊκή πολιτική, θα μας βρει απέναντι, ακριβώς γιατί το δίκιο είναι με το μέρος του λαού. Και το δίκιο του στο τόπο μας δεν σημαίνει ούτε κλείσιμο του λατομείου – θέση την οποία ψευδώς και επαίσχυντα ισχυρίζονται πολλοί ότι υιοθετούμε -ούτε όμως ανεξέλεγκτη επέκταση του. Γιατί αδιαμφισβήτητα θεωρούμε πως αυτή θα επιφέρει ανεπανόρθωτες συνέπειες στο περιβάλλον, την αρχιτεκτονική και ιστορική μνήμη του τόπου. Για αυτό και κρίνουμε πως πρέπει να δρομολογηθεί η οριοθέτηση νέας λατομικής ζώνης.
Είμαστε ενάντια σε δήθεν ανάπτυξη πού υπηρετεί το κέρδος και στηρίζεται στην ασυδοσία.
Είμαστε υπέρ σε μια ανάπτυξη με τον λαό μπροστάρη για τις μικρές και μεγάλες ανάγκες του, για την ευημερία των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.
Ακόμα κι αν δεκάδες προβλήματα απασχολούν τους κατοίκους, ειδικά στη ενδοχώρα, και ακόμα κι αν η πάλη για την λύση τους είναι επίπονη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποστείλουν την σημαία στο δίκαιο αγώνα για την διαφύλαξη της ιστορικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, του δασικού πλούτου.
Στην κατεύθυνση αυτή η Λαϊκή Συσπείρωση θα συμβάλλει με την συμπαράσταση της, με την προσπάθεια της για την περαιτέρω ενεργοποίηση του λαού της περιοχής.
27/03/2021
Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου-Σελίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος