Κρήτη: Δύο περιστατικά θρόμβωσης μετά από το εμβόλιο της Astra Zeneca

Δύο άνθρωποι, σε Χανιά και Ηράκλειο, χρειάστηκε να νοσηλευτούν μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca, με τις υγειονομικές αρχές να διερευνούν τα περιστατικά.

Στα Χανιά, μάχη για τη ζωή έδωσε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ένας 59χρονος μουσικός καλλιτέχνης, στον οποίο χορηγήθηκε η πρώτη δόση του Astra Zeneca στις 22 Απριλίου, ενώ δεν πάσχει από κάποιο νόσημα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, ανέφερε ότι μετά τον εμβολιασμό του ένιωθε έντονο πόνο στο χέρι και στην ωμοπλάτη, ενώ τις επόμενες ημέρες εμφάνιζε έντονα σημάδια κόπωσης όποτε επιχειρούσε να κάνει μια εργασία. Την πέμπτη προς έκτη μέρα μετά τον εμβολιασμό του αισθάνθηκε φοβερούς πόνους στα πλευρά του και έσπευσε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου οι γιατροί διέγνωσαν πνευμονική εμβολή. Ο άνθρωπος εισήχθη στη ΜΕΘ όπου παρέμεινε για δέκα ημέρες και σήμερα Δευτέρα βγήκε από το Νοσοκομείο.

Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι πολύ καλύτερα, αλλά εξακολουθεί να νιώθει κόπωση, ενώ τονίζει ότι δεν κατηγορεί προς το παρόν κανένα για το εμβόλιο και περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

35χρονος με θρόμβωση στο ΠΑΓΝΗ

Το δεύτερο περιστατικό αφορά σε ένας 35χρονο άνδρα από την Ιεράπετρα, ο οποίος μεταφέρθηκε επειγόντως το πρωί της Δευτέρας στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου διαγνώστηκε ότι έχει αρτηριακή θρόμβωση, ενώ το ένα το πόδι είχε παραλύσει.

Πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο ο οποίος είχε εμβολιαστεί πριν από 12 ημέρες με το εμβόλιο τη Astra Zeneca, επίσης. Ο ασθενής χειρουργήθηκε άμεσα και επιτυχώς, και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο ΠΑΓΝΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έπασχε από νοσήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος