Ιάπωνες επιχειρηματίες στο ΕΒΕΧ

Ιάπωνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους εισαγωγών τροφίμων – ποτών και τουρισμού, επισκέφτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρώνη.

Ιάπωνες επιχειρηματίες στο ΕΒΕΧΣκοπός της επίσκεψης των επιχειρηματιών από την Ιαπωνία που βρίσκονται αυτές τις μέρες στα Χανιά για επαγγελματικούς λόγους, ήταν αφενός η γνωριμία με τα κρητικά προϊόντα και αφετέρου η επιτόπια παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής των Χανιώτικων αγροτοδιατροφικών προϊόντων για την οποία και δήλωσαν ενθουσιασμένοι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι Ιάπωνες ενημερώθηκαν από το πρόεδρο του Επιμελητηρίου για το έργο του ΕΒΕΧ και τη δυναμική δραστηριότητα του στο κομμάτι των εξαγωγών των αγροτοδιατροφικών προϊόντων ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κομμάτι των εξαγωγών των κρητικών και ιδιαίτερα των χανιώτικων προϊόντων, στην Ιαπωνική αγορά.

Οι Ιάπωνες δήλωσαν με τη σειρά τους ότι εμπιστεύονται τα κρητικά προϊόντα επισημαίνοντας ότι «κλειδί» για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών είναι οι αμοιβαίες αξιόπιστες και ειλικρινείς σχέσεις εμπιστοσύνης.

Ανέφεραν ότι γνωρίζουν την Ελλάδα λόγω του αρχαίου πολιτισμού και της ιστορίας της υπογραμμίζοντας, ότι η αναγνωρισιμότητα των προϊόντων μας δυστυχώς είναι πολύ χαμηλή λόγω έλλειψης διαφήμισης και αδυναμία προώθησης τους από το ελληνικό κράτος διαχρονικά.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνέχιση της προσπάθειας του 2014 με την «γευστική συνάντηση Κρητών και Ιαπώνων σεφ στα Χανιά για τη προώθηση της Κρητικής διατροφής και κουζίνας στην χώρα του Ανατέλλοντος ηλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος