Γ. Σαρρής: Κριτική στην απόφαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης για την παραχώρηση των κτιρίων στο λόφο Καστέλι (ηχητικό)

Κριτική στα μέλη της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης, που ενέκριναν την 18μηνη παράταση της σύμβασης με την εταιρεία Belvedere για 18 επί πλέον μήνες, τροποποιώντας μάλιστα την αρχική σύμβαση με ευνοϊκούς για την εταιρεία όρους, άσκησε στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος», Γιάννης Σαρρής.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται η σύμβαση αφορά στην παραχώρηση του κτιριακού συγκροτήματος στον λόφο Καστέλι, που δεσπόζει στον Ενετικό Λιμένα Χανίων.

Γ. Σαρρής: Κριτική στην απόφαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης για  την παραχώρηση των κτιρίων στο λόφο Καστέλι  (ηχητικό)

«Η παράταση αυτή είναι παράνομη διότι δεν τηρείται ο όρος της προκήρυξης που αναφέρει ρητά ότι από την υπογραφή της σύμβασης, η εταιρεία έχει τρία χρόνια περίοδο χάριτος αν δεν προχωρήσει στα έργα χωρίς δική της υπαιτιότητα, και τώρα η παράταση επεκτείνεται στα 6 χρόνια. Αυτό έχει οικονομικό όφελος 480.000 Ευρώ για την εταιρεία και αντίστοιχη απώλεια του δημοσίου δηλαδή του Πολυτεχνείου», επiσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρρής για να συμπληρώσει ότι η «πλειοψηφία της συγκλήτου με την απόφαση αυτή αγνοεί την τοπική κοινωνία που μέσω των φορέων της έχει απορρίψει τη λογική της ξενοδοχοποίησης των μνημείων και της ιστορίας της».

“Η σύμβαση με την εταιρεία υπογράφτηκε το 2017 και προβλέπει τη μετατροπή των μνημείων του λόφου Καστέλι σε ξενοδοχείο, σε μια περιοχή που το υφιστάμενο σε ισχύ ΓΠΣ επιτρέπει μόνο τη χρήση Εκπαίδευση και δεν επιτρέπει την αδειοδότηση δημιουργίας Ξενοδοχείου. Ο πρύτανης έκανε το 2018 ένσταση στην ΥΔΟΜ για αλλαγή της πολεοδομικής χρήσης που απορρίφθηκε. Η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ Χανίων για την επίμαχη περιοχή δίνει τη χρήση των Κοινωφελών λειτουργιών με δημόσιο χαρακτήρα”, πρόσθεσε ο κ. Σαρρής για να καταλήξει: «Είναι προφανές πως η στάση των 8 μελών της συγκλήτου που ψήφισαν τη παράταση αποτελούν ξένο σώμα προς την τοπική κοινωνία, εκφράζουν την συνέχεια της πρακτικής του πρώην Πρύτανη και υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, δηλαδή δρουν ως ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων».


Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Σαρρή

Παράλληλα, η παράταξη του κ. Σαρρή έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτική ανακοίνωση για το θέμα

D.T. apofasi Sygklitoy

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος