ΕΡΤ Χανίων – Μ. Καλαϊτζάκης: Δικαστική επικείκια για τον χρυσαυγίτη βιαστή από την Ιεράπετρα (audio)

Τον προβληματισμό του για την αποδοχή αναστολής της εκτέλεσης της ποινής του 52χρονου χρυσαυγίτη γυμναστή από την Ιεράπετρα, σε σχέση με την έκτιση ποινής 12 ετών ια τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό μιας 14χρονης αθλήτριάς του, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Μανώλης Καλαϊτζάκης.

ΕΡΤ Χανίων – Μ. Καλαϊτζάκης: Δικαστική επικείκια για τον  χρυσαυγίτη βιαστή από την Ιεράπετρα (audio)

Ο κ.Καλαϊτζάκης, αναφέρθηκε στην επίκληση της νόσου του δυτών ως μια θεατρική παράσταση, ενώ τόνισε ότι στην μικρή τοπική κοινωνία του Λασιθίου και της Ιεράπετρας, είναι γνωστό ότι ο κατηγορούμενος κυκλοφορεί με ποδήλατο και μηχανάκι, κάνει καταδύσεις και χαίρει άκρας υγείας. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η πολιτική αγωγή θα προσβάλλει την απόφαση, προσκομίζοντας αδιάσειστα στοιχεία σχετικά με τους αναληθείς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

ΕΡΤ Χανίων – Μ. Καλαϊτζάκης: Δικαστική επικείκια για τον  χρυσαυγίτη βιαστή από την Ιεράπετρα (audio)

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών για τη διαπιστωμένη συμμετοχή του σε οργανωμένη επίθεση χρυσαυγιτών εις βάρος Πακιστανών μεταναστών στην περιοχή Βαϊνιά της Ιεράπετρας, τον Φεβρουάριο του 2013. Επί της απόφασης εκείνης έχει επίσης ασκήσει έφεση, με αναστέλλουσα ισχύ ως προς την εκτέλεση της ποινής του. Για την επίθεση εκείνη, αλλά και για ακόμα μία περίπτωση εμπρησμού σε βάρος μεταναστών στην Ιεράπετρα, ο γυμναστής Γ.Π. κάθεται και στο εδώλιο της μεγάλης δίκης της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος και τέσσερα ακόμα μέλη της Χρυσής Αυγής από την Ιεράπετρα βρίσκονται μεταξύ των 69 κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Καλαϊτζάκης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος