Εκπαιδευτική ενότητα τυποποίησης ΝΑΤΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στα Χανιά

Εξειδικευμένη εκπαιδευτική ενότητα τυποποίησης ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής/NATO στην Κρήτη, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου έως την Παρασκευή 2 Ιουλίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η εκπαιδευτική ενότητα περιελάβανε αντικείμενα που αφορούν στη σχεδίαση, παραγωγή και διαχείριση των δογμάτων και προτύπων της Συμμαχίας.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 29 επιτελείς από 11 κράτη-μέλη και συγκεκριμένα από τη Γερμανία, τη Δανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Νορβηγία, την Πολωνία, την Σλοβακία, τις ΗΠΑ και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και 8 φορείς της Συμμαχίας (Communications and Information Agency, Joint Air Power Competence Centre Of Excellence, Stability Policing Centre Of Excellence, Joint Warfare Centre, Joint Electronic Warfare Core Staff, Military Police Centre Of Excellence, Cold Weather Operations Centre Of Excellence, NMIOTC).

Την εκπαιδευτική ενότητα, που διοργανώθηκε από το ΚΕΝΑΠ, υποστήριξε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) με την παροχή 3 εκπαιδευτών, το Στρατηγείο Μετασχηματισμού (Allied Command Transformation, ACT) με την παροχή 2 εκπαιδευτών επί θεμάτων Δογμάτων και Διδαγμάτων, καθώς και το Γραφείο Τυποποίησης ΝΑΤΟ (NATO Standardization Office, NSΟ).

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, διοργανώθηκε την Πέμπτη 1η Ιουλίου στην 115 Πτέρυγα Μάχης εξειδικευμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο (case study), που περιελάμβανε την εξέταση εφαρμογής προτύπων υποστήριξης αεροπορικών επιχειρήσεων ΝΑΤΟ στο πεδίο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος