Ανάδειξη της κρητικής διατροφής

Η διατροφή βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινότητας, της ζωής και του πολιτισμού σε όλες τις χώρες και περιοχές της Μεσογείου.

Ανάδειξη της κρητικής διατροφής

Στο πλαίσιο της σημασίας που αποκτά η ξεχωριστή διατροφική κουλτούρα κάθε περιοχής, η Περιφέρεια Κρήτης που διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα της κρητικής διατροφής, συμμετέχει στο έργο  “MD.net” Mediterranean Diet – When Brand Meets People-

Ο γενικός στόχος του έργου είναι η ανάδειξη της διατροφής στις χώρες της Μεσογείου ως θέµα αναπόσπαστο της μεσογειακής ταυτότητας, που είναι εγγεγραμμένη στον κατάλογο της UNESCO για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Οι δράσεις του σχετίζονται µε ένα σύνολο δεξιοτήτων, γνώσεων, και παραδόσεων σχετικά µε τον πολιτισµό, το τοπίο, τον τρόπο ζωής, τους τρόπους εργασίας για την παραγωγή των τοπικών προϊόντων (καλλιέργειες, συγκοµιδή, αλιεία, κτηνοτροφία, διατήρηση, επεξεργασία, µαγείρεµα, διανοµή και κατανάλωση τροφίµων).

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε διήμερη συνάντηση στην Πόλικα της Ιταλίας στην περιοχή Σιλέντο. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η συντονίστρια του έργου Ρούλα Παπαδοπούλου και ένα μέλος από την ομάδα εργασίας του έργου ο Γεώργιος Σκουλικάρης.

Το σχήμα των εταίρων περιλαμβάνει 13 εθνικούς  και περιφερειακούς εταίρους από το μεσογειακό χώρο και θα διαρκέσει 48 µήνες, δίνοντας την ευκαιρία στην Περιφέρεια Κρήτης να αναδείξει και να προβάλλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κρητικής διατροφής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος