Διανομή σάκων και ενημερωτικού υλικού Πολιτικής Προστασίας από τον Δήμο Χανίων και τον Ερυθρό Σταυρό

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο πλαίσιο της δράσης, «Κάνε το δικό σου σχέδιο», που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολείων του κεντρικού ιστού του Δήμου.

Το Δήμαρχο Χανίων συνόδευσαν οι αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Καλογριδάκης και Παιδείας & Δια βίου Μάθησης, Αντώνης Ι. Βαρδάκης.
Διανομή σάκων και ενημερωτικού υλικού Πολιτικής Προστασίας από τον Δήμο Χανίων και τον Ερυθρό ΣταυρόΣτο πλαίσιο της δράσης, στελέχη του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το Παράρτημα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διέθεσαν σάκους, με υλικό για την αυτοπροστασία των μαθητών σε περίπτωση κινδύνου από φυσικά φαινόμενα και έκτακτες καταστάσεις. Παράλληλα, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις κινήσεις, στις οποίες πρέπει να προβούν σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος.
Διανομή σάκων και ενημερωτικού υλικού Πολιτικής Προστασίας από τον Δήμο Χανίων και τον Ερυθρό Σταυρό«Βρισκόμαστε σήμερα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων για μια πράξη ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα πολιτικής προστασίας. Δίνουμε απλές οδηγίες στους μαθητές και έναν σάκο, που έχει απαραίτητα υλικά, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε επικίνδυνες καταστάσεις, πάντα με τη φροντίδα και την επίβλεψη του Ερυθρού Σταυρού», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.
Ο κ. Σημανδηράκης γνωστοποίησε ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης, ενώ θα μοιραστούν περισσότεροι από 4.000 σάκοι, «οι οποίοι θα βοηθήσουν τα παιδιά και κυρίως θα τους δημιουργήσουν μια κουλτούρα του πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν έναν ενδεχόμενο κίνδυνο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Κρήτης, την Τεχνική Υπηρεσία, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό για τις σημαντικές συνδρομές του σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας στην κοινωνία των Χανίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος