Χανιά: Rapid test σε δομές του δήμου Αποκορώνου – Εντοπίστηκαν 8 κρούσματα

Σε σχολεία και σε δημοτικούς υπαλλήλους του δήμου Αποκορώνου έγιναν την Τετάρτη 81 λήψεις rapid test και εντοπίστηκαν 8 θετικά κρούσματα.

Τα τεστ έγιναν σε μαθητές και γονείς του  νηπιαγωγείου Αγίων Πάντων και του Δημοτικού Σχολείου Φρε, όπου στις προηγούμενες μέρες διαπιστώθηκαν δύο κρούσματα, και τώρα βρέθηκαν 6 άτομα θετικά στην covid-19. Επίσης τεστ διενεργήθηκαν στο προσωπικό του δημοτικού καταστήματος Βάμου, που τις προηγούμενες μέρες διαγνώσθηκε ένα κρούσμα και βρέθηκαν δύο θετικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη,  δρομολογήθηκαν και εφαρμόζονται οι απαραίτητες οδηγίες και μέτρα που υπεδείχθησαν από τον ΕΟΔΥ, όπως απολύμανση κτιρίων, έλεγχος εισερχομένων στα δημοτικά καταστήματα κ.α.). Επίσης ενημερώνονται οι δημότες ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες προς τους πολίτες, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας ενώ το νηπιαγωγείο Αγίων Πάντων παραμένει κλειστό.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος, “διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι βρισκόμαστε σε ένα τρίτο κύμα πανδημίας και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αναγνωρίζω ότι η κόπωση έχει κυριεύσει τους πολίτες, απευθύνω όμως έκκληση προς ΟΛΟΥΣ για την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, την αποφυγή του συγχρωτισμού και περιορισμό στων άκρως απαραίτητων μετακινήσεων. Επιδείξαμε και πρέπει να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε συλλογική υπευθυνότητα ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά του Covid-19 και να βγούμε αλώβητοι, χωρίς να λείπει κανείς, μετά το πέρας της πρωτοφανούς κρίσης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος