Χανιά: Προτάσεις και συνελεύσεις για το λόφο Καστέλι

Έξι μέρες μετά την ανακατάληψη του Λόφου Καστέλι, στην Παλιά Πόλη των Χανίων, τα μέλη της ανοιχτής συνέλευσης αυτοδιαχείρισης, έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο με τις προτάσεις τους για το μέλλον της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνέλευση πραγματοποιείται καθημερινά στον προαύλιο χώρο του Λόφου Καστέλι, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, από το περασμένο Σάββατο οπότε και αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν τα κτίρια του Πολυτεχνείου τους προηγούμενους εννέα μήνες.

Η συνέλευση «καλεί για άλλη μια φορά κόσμο για στήριξη και συμμετοχή. Μετά από 9 μήνες εγκατάλειψης του κτιρίου, προτείνεται η αυτοδιαχείριση του λόφου, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εκποίησή και η καταστροφή του, αλλά και να διατηρηθεί η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτόν. Έτσι από την μέρα της απελευθέρωσής του αποτελεί ένα σημείο συνάντησης, ζυμώσεων και δημόσιου διαλόγου σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο». Παράλληλα η συνέλευση προσκαλεί «την «πρωτοβουλία ενάντια στην ξενοδοχοποίηση» να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη εκδήλωσή της στο μέρος που της αρμόζει, τον λόφο Καστέλι. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με τις τεχνικές απαιτήσεις της περάτωσής της και δεσμευόμαστε για μία ισότιμη διαδικασία συζήτησης».

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση:

Συνέλευση Αυτοδιαχείρισης Λόφος Καστέλι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος